Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimani'nda Yapilacak Millet Bahçesine Iliskin Açiklama

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Istanbul Atatürk Havalimani’nda yapilacak millet bahçesinin ilk fidanlariyla bulusmak için gün saydigini açikladi. Bakan Kurum, fidan dikim töreninin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle gerçeklestirilecegini kaydetti.

Bakan Kurum'dan  Atatürk Havalimani'nda Yapilacak Millet Bahçesine Iliskin Açiklama
Türkiye’nin en büyük millet bahçesinde yapilacak fidan dikim töreninin hazirliklari tüm hiziyla devam ediyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Istanbul Atatürk Havalimani’nda yapilacak millet bahçesi ile ilgili sosyal medya hesabindan paylasimda bulundu. “Istanbul Atatürk Havalimani’nda yapacagimiz Türkiye’nin en büyük millet bahçesi, ilk fidanlariyla bulusmak için gün sayiyor” diyen Bakan Murat Kurum, “Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle yapacagimiz fidan dikim töreni için hazirliklarimiza heyecanla devam ediyoruz” ifadesini kullandi.

Bakan Kurum paylasiminda, “Tamamlandiginda dünyanin en büyük yesil alanlarindan biri olacak millet bahçemiz, 132 bin 500 agaciyla Istanbul’un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik bir yesil koridora dönüsecek. Istanbul’a nefes aldiracak” bilgisini verdi.

“MILLETIMIZE HAYIRLI OLSUN”

Bakan Kurum, “Millet bahçemiz iklim degisikliginin olumsuz etkileriyle mücadelemize güç katacak, Istanbul’un en merkezi afet toplanma alani olacak” dedi.

“#85MilyonunBahçesi” etiketini kullanan Kurum paylasimini, “Istanbul #85MilyonunBahçesi ile daha da güzellesecek. Milletimize hayirli olsun. 2053 vizyonumuzun en iddiali hedeflerinden biri olan Yesil Kalkinma Devrimi dogrultusunda durmadan, yilmadan çalismaya; ülkemizi yesillendirmeye devam edecegiz” seklinde sonlandirdi.

(Ali Nargüner/IHA)
Kaynak: İHA