Atatürk Üniversitesi Erzurum Kitap Fuarinda

Erzurum Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, MNG EXPO yürütücülügünde düzenlenen Erzurum Kitap Fuarinda Atatürk Üniversitesi de stantlariyla yerini aldi.

Atatürk Üniversitesi Erzurum Kitap Fuarinda
Uluslararasi Recep Tayyip Erdogan Kültür Merkezinde açilisi yapilan fuar baglaminda bu yil da büyük yayinevleri ve ünlü yazarlar okuyucularla bulusuyor. 3 holde 9 bin metrekare alanda gerçeklestirilen olan fuarda 100 yayinevinin kiymetli eserleri okuyuculara merhaba diyor.

Rektör Çomakli: “Uluslararasi Statüye Sahip Bir Yayinevine Sahibiz”

Bu yayinevleri arasinda yer alan Atatürk Üniversitesi Yayinevi, yayinlamis oldugu bin 300 eseriyle kitapseverlerin ugrak noktalari arasinda yer aliyor. Hem baskili yayinlari hem de dijital arsivi ile dikkat çeken yayinevinin 1959 yilinda kuruldugunu aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, fen bilimlerinden sosyal bilimlere, sagliktan spora, kültürden sanata kadar her alanda kiymetli eserlerin yayimlandigini ve özellikle uluslararasi yayinevi statüsünde olmasi nedeniyle sadece Erzurum ve bulundugu bölgede degil, birçok ülkede ilgiyle takip edilen etkin bir birim konumunda oldugunu söyledi.



Geleneksellesen Erzurum Kitap Fuarina geçen yillarda da katildiklarini hatirlatan Rektör Çomakli; genis bir yelpazeye sahip olan Atatürk Üniversitesi Yayinevinin önemli bir birikime sahip oldugunu belirterek yayimlanan eserlerin bilimsel ve akademik çalisma yapanlarin disinda konuya merak duyanlarin da ilgisini çekecek eserler oldugunu söyledi.



“Kitap Okumak Her Bakimdan Insanin Ufkunu Açar”

Kitap fuariyla ilgili de konusan Rektör Çomakli, okumanin düsünceyi besledigini ve gelistirdigini ifade ederek sunlari söyledi: “Tüm bu yetiler, düsünceyi olgunlastirir. Dünyaya karsi bakis açisini degistirir ve olaylara farkli bir pencereden bakabilmeyi mümkün kilar. Kisacasi kitap okumak her bakimdan insanin ufkunu açar. Bu düsüncelerle, fuarin açilisinda emegi geçen tüm kurum ve kuruluslarimiz ile katilim saglayan yayinevlerine tesekkür ediyor, bütün vatandaslarimizi 10 gün boyunca açik olacak fuarimiza davet ediyorum.”

22 Mayis tarihine kadar kitapseverleri agirlamaya devam edecek fuarda pek çok yazar, sair, edebiyatçi, sanatçi, gazeteci ve arastirmaci da imza ve söylesi yapacak. Ulusal üne sahip olan usta kalemlerin yaninda Erzurum’un yetistirdigi birçok yazar ve sair de imza ve söylesilerde hayranlariyla bulusacak.
Kaynak: İHA