Antalya'da Üretilip Kilosu 30 TL'den Almanya'ya Gidiyor

Antalya’nin Aksu ilçesinde sadece birkaç üreticinin serasinda hasadina baslanan acur, kilogrami 30 liradan Almanya’ya ihraç ediliyor. Üretici Himmet Döner, 3 dekar alanda ürettigi acurlari Almanya’ya ihraç ediyor. Döner, ilk hasatta dekar basina 100 kilogram ürün elde ettigini ve kilosunu 30 TL’den sattigini söyledi.

Antalya'da Üretilip Kilosu 30 TL'den Almanya'ya Gidiyor
Aksu ilçesi Fettahli Mahallesi’nde 3 dekar alanda acur üretimi yapan ve ilk hasatta dekardan 100 kilogram ürün elde ettiklerini belirten üretici Himmet Döner, “Hasat yeni basladi.

Ilk hasatta dekardan 100 kilogram ürün aliyoruz. Daha sonra dekar basina 200- 300 kilogram kadar ürün alabilecegiz. Temmuz ayina kadar hasadimiz devam eder” dedi.



“Fettahli köyünde üretiliyor Almanya’ya gidiyor”

Ürünlerini ihracat firmalarina verdiklerini kaydeden üretici Himmet Döner, “Yurt içi satislarimiz var ama agirlikli olarak yurt disina gidiyor. Almanya’ya gidiyor. Acurun ihracat satis fiyatlari 25-30 TL civarinda. Biz acuru köyümüzde üretiyoruz, Almanya’ya gönderiyoruz” seklinde konustu.



“Yerli tohumdan üretim”

Tohum firmalarina da seslenen üretici Himmet Döner, “Bu tohumlar yerli tohum. Hibrit tohum olsa verim çok daha yüksek olur. Gelistirilmis tohum olursa çok daha verim alabiliriz. Benim bildigim kadariyla acurda hibrit tohum yok. Tohum firmalarina sesleniyorum bu ürünün tohumunu gelistirirlerse çok iyi olur. Biz de daha kaliteli daha verimli ürün aliriz. Çok daha fazla ihraç ederiz. Daha çok satis yapariz” dedi.

Kaynak: İHA