Antalya'da 2 Kisinin Ölümüyle Sonuçlanan Gaz Sizintisinda Isleme Müdürü Tutuklandi

Antalya’da 2 kisinin ölümü 13 kisinin de yaralanmasiyla sonuçlanan gaz sikintisi sonrasi gözaltina alinan fabrikanin ortagi ve ayni zamanda isleme müdürü olan süpheli tutuklandi.

Antalya'da 2 Kisinin Ölümüyle Sonuçlanan Gaz Sizintisinda Isleme Müdürü Tutuklandi
Olay, önceki gün saat 16.30 sirasinda Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3. kisimdaki kimyasal gübre üretimi yapan bir fabrikada meydana geldi. Kimyasal maddelerden sizan gaz nedeniyle fabrikadaki isçilerin rahatsizlanmasi üzerine durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirildi.

Yogun gaza maruz kalan 5 isçi fabrikada bayginlik geçirdi. Isçilerin 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulunmasiyla bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri yaptigi kontrolde Ferhat Ertugrul (36) ve Emrah Yigit’in (44) hayatini kaybettigini belirlerken, 3 isçiyi ise ambulanslarla hastaneye kaldirdi. Gazdan hafif etkilenen diger isçiler ise disari çikarildi. Diger isçilere ambulanslarda müdahalede bulunuldu.

Olaya iliskin Antalya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma sonuçlandi. Ayni gün nöbetçi Antalya savcisi tarafindan bilirkisi esliginde olay yerinde yapilan inceleme ve sorusturma çerçevesinde yine ayni gün gözaltina alinan isletme ortagi ve ayni zamanda isletme müdürü olan ismi açiklanmayan süpheli Antalya nöbetçi Sulh Ceza Hâkimligi tarafindan "Taksirle Birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina neden olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA