500'Den Fazla Bisikletli, Bodrum'da Yaristi

2. Uluslararasi Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarislari, 18 ülkeden 500’den fazla sporcunun katilimiyla Mugla’nin Bodrum ilçesinde yapildi.

500'Den Fazla Bisikletli, Bodrum'da Yaristi
Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Mugla Valiligi, Bodrum Kaymakamligi ve Mugla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonu’nda Kisa ve Uzun Parkur seklinde gerçeklesen yaris, Bodrum Kalesi önünde start aldi. Starti, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl verdi.

Izmir’den yarisa katilan Özkan Balaban, iyi bir yaris olmasini dileyerek “Herkes için kazasiz belasiz bir yaris dilerim. Öncelikle saglik, daha sonra keyif almak önemli. Insallah herkes emeklerinin karsiligini alir.” dedi.

Aylin Karanfil isimli sporcu da bisiklet yarislarina geçen sene basladigini ifade ederek “Umarim güzel bir yaris olur. Kazasiz belasiz herkesin keyif aldigi bir yaris olur.” diye konustu.

Bodrum Kalesi önünden verilen startin ardindan sporcular bir bölümü Milas ilçesi sinirlarinda olan 68 kilometrelik kisa parkur ve 108 kilometrelik uzun parkurda pedal çevirdi. Kisa parkurda sporcular; Güvercinlik, Meselik, Mumcular, Pinarlibelen ve Çamlik mahallerini geçerek Bodrum Antik Tiyatro önünde yarisi tamamladi.

Uzun parkurda ise Güvercinlik, Agaçlihöyük, Mumcular, Pinarlibelen ve Çamlik rotasi geçilerek yaris Bodrum Antik Tiyatro önünde sonlandi. Yarisin ardindan dereceye girenlere ödülleri Mugla Valisi Orhan Tavli’nin katilimiyla verildi.

Kaynak: İHA