Yörük Göçü Korteji Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Antalya’nin Kumluca ilçesinde bu yil 23.’sü düzenlenen Tarim ve Seracilik Festivali çerçevesinde Yörük göçü korteji gerçeklestirildi.

Yörük Göçü Korteji Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Kumluca’daki Tarim ve Seracilik Festivali dolayisiyla Hükümet Konagi yanindan baslayip, Karatepe Stadi’nda son bulan Yörük göçü korteji yapildi. 41 mahallenin vatandaslarinin mahalle muhtarlarinin önderliginde geçis yaptigi korteje, Kaymakam Ugur Kolsuz, CHP Antalya Milletvekili Aydin Özer, Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, siyasi partilerin ilçe baskanlari, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kumluca Hükümet Konagindan baslayip Karatepe Stadi’nda son bulan Yörük göçü kortejinde, vatandaslar göç esnasinda ya kendi icra ettikleri meslekleri sergiledi ya da atalarinin mesleklerini canlandirdi.

Yol kenarinda korteji izleyen vatandaslar coskuya ortak oldular. Kortejde 41 mahalle geçim kaynaklari, örf, adet ve geleneklerini yansitti. Yörük kültürünü anlatan kiyafetler giyen katilimcilar, atalarindan kalan ve halen sürdürdükleri yasam biçimlerini traktörlerin arkasindaki römorklarda sergiledi. Çanakkale savaslarini ve Seyit Onbasi’yi canlandirdi. Toplumda kaybolmaya yüz tutmus meslekleri canlandiranlar oldu. Ürettigi ürünleri sergileyenlerde oldu.

Bazi mahalleliler de keskek, seker, serbet ve gözleme gibi yiyecekler ikram etti.
Kaynak: İHA