Yazar Mustafa Kalyon Vefatinin Ikinci Yilinda Anildi

Kütahyali yazar merhum Mustafa Kalyon’a ’Vefa ve saygi’ olarak atfedilen panel ve sergi, Germiyan Konagi’nda gerçeklestirildi.

Yazar Mustafa Kalyon Vefatinin Ikinci Yilinda Anildi
Vakiflar Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu tarafindan, merhum vakifçi, arastirmaci yazar Mustafa Kalyon, vefatinin 2. yildönümünde vefa ve saygi ile anildi. Germiyan Konagi’nda gerçeklesen etkinligin açilis konusmasini DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal yapti. Rektör Uysal konusmasinda Mustafa Kalyon’un bir ekolün temsilcisi oldugunu ve üniversite olarak bu isimlere sahip çikmanin görevleri oldugunu belirtti.

Programa katilan Vali Ali Çelik ise merhum Mustafa Kalyon’un Kütahya’ya önemli katkilari oldugunu ifade etti.

Kütahya’nin adeta bir vakif cenneti oldugunu ifade eden Vali Çelik, “Kütahya’nin her noktasinda bu vakif eserleriyle karsilasmamaniz mümkün degil. Çok ciddi bir vakif sehri. Bu bilinç, burada bulunanlarin kendileri açisindan muhakkak önemli; ama bulunmayan insanlara da hep beraber gücümüzün yettigince anlatmamiz lazim” dedi.



"Nesilden nesile aktaracak bir kültür insa etmeliyiz"

Vakiflasma sürecini Selçuklularin Anadolu’ya gelmesiyle baslayan ve sinirlari asan bir tohuma benzeten Vali Çelik, “Tohumun amaci; bireyin yalnizligini konustugumuz bugünün dünyasinda yalnizlasma, bireysellesme denilen o duygunun içinde, toplumun temel dinamiklerini nesilden nesile aktaracak bir kültür insa etmek. Bu bir süreç, bu süreci yasatmak için güçlü vakif duygusuna, birlik duygusuna ve bunun içinden yetisen insanlara, ekollere ihtiyaç var: Süheyl Ünver’den, Ahmet Yakupoglu’ndan baslayarak Mustafa Kalyoncu agabeyimizle devam eden bir ekol” diye konustu.

Program Mustafa Kalyon’a ’Vefa ve saygi’ olarak atfedilen ve DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü Ögretim Görevlisi Prof. Dr. Atilla Batur’un konusmaci olarak katildigi panel ve sergi açilisi ile devam etti.

Programa katilan Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Köse, panelistlere Kütahya Belediyesi tarafindan basilan Mustafa Kalyon’un Kütahya’da Selçuklu, Osmanli ve Germiyan Eserleri adli kitabini ve tesekkür belgelerini takdim etti.

Belediye Baskan Yardimcisi Ömer Köse, protokol üyeleri ile birlikte sergi açilisini gerçeklestirerek, sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA