Vali Okay Memis'ten Dünya Çiftçiler Günü Mesaji

Erzurum Valisi Okay Memis, Dünya Çiftçiler Günü dolayisiyla yayinladigi mesajda, ‘Topraga sevdali çiftçilerimizin çiftçiler günü kutlu olsun’ dedi.

Vali Okay Memis'ten Dünya Çiftçiler Günü Mesaji
Uluslararasi Tarim Üreticileri Federasyonu (IFAD) tarafindan, 1984 yilinda alinan bir karar dogrultusunda, 14 Mayis tarihi tüm ülkelerde oldugu gibi, ülkemizde de “Dünya Çiftçiler Günü” olarak kutlanildigini kaydeden Vali Memis, ‘Çiftçilerimiz, topragi sevdayla yogurup emekle isleyip, emeklerini alin teri ile harmanlayandir. Topraga düsen her tohum, çiftçilerimiz ile hayat bulur. Tarlalara ekilen sadece tohum degildir, emektir, sevdadir, hayattir, gelecektir. Çiftçilerimiz, ülkemizin kalkinmasinda, ekonomimizin büyümesinde, sofralarimiza ulasan türlü nimetin üretiminde alin teri dökerek, yogun emek sarf eden kesimlerin basinda gelmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Milli ekonominin temeli ziraattir.” sözleriyle, tarim sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel tasi oldugunu belirtmistir. Tarim ve hayvancilik üretiminin her kademesinde çalisan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliligin artirilmasi için hak ettikleri seviyeye ulastirilmalidir. Ilimizde tarim ve hayvanciligin kalkinmasi bizim için büyük bir önem tasimaktadir. Bu çerçevede ilimizde, tarima ve hayvanciliga yönelik yatirimlari destekleyici çalismalarimiz her yil artarak devam etmektedir.

Bu vesileyle, emekleriyle topragi yoguran, alin terini eksik etmeyen, soframiza gelen her türlü nimette büyük emegi geçen ve emeklerini, üretime dönüstüren tüm çiftçilerimizin, “14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nü” kutluyor, bol kazançli, bereketli, saglikli bir yil geçirmelerini temenni ediyor, en içten sevgi ve saygilarimi sunuyorum’ dedi.

Kaynak: İHA