Mustafakemalpasa Tarimda Marka Kent Olacak

Atil ve ekilmedik bir karis toprak birakmayan Mustafakemalpasa Belediyesi, katma degeri yüksek ürün çesitliligini attirmak için baslattigi çalismalara yeni bir proje daha kazandirdi. Bursa Uludag Üniversitesi isbirligi ile tibbi aromatik bitkilerin ekimini yapmaya basladi.

Mustafakemalpasa Tarimda Marka Kent Olacak
Mustafakemalpasa Belediyesi çiftçilere yönelik her türlü teknik destek ve bilgilendirme ile ekim zamanindan hasat zamanina kadar en iyi verimin alinmasi ve kaliteli ürün elde edilmesi için büyük bir titizlikle, planli ve bilimsel arastirmalarla hizmet sagliyor. Çiftçilerin sadece domates ve biber degil tibbi ve aromatik bitkilerin yani sira yöresel tohum yetistiriciligi yaparak ilçenin atil tarim arazilerinin üretime dahil edilmesi ve çiftçilere yüksek kazanç kapisi açilmasi için de katkilarini sürdürmeye devam ediyor. Bu sebeple Uludag Üniversitesi Mustafakemalpasa Meslek Yüksek Okulu içerisine kurulan, adaçayindan aynisefa bitkisine, lavantadan kara mürvere, biberiyeden defneye kadar 28 adet bitkilerin bulundugu Tibbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, çiftçilerin üretimde ne kadar genis potansiyele sahip olduklarini gösteriyor.

Mustafakemalpasa Belediyesi bu alanda Bursa ilçeleri içerisinde 2020 yilinda Tarimsal ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme verilerine göre en fazla proje üreten ve pay alan 1. ilçe oldu. 2019 yilinda tarimsal üretime destek olmak, atil durumda bulunan topraklarin ilçe ve ülke ekonomisine kazandirilmasi için sessiz sedasiz bu projeyi baslatan, tarima ve çiftçiye desteklerini her zaman elinden geldiginin fazlasiyla sunan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, göreve geldigi günden bu yana ekili olan arazileri 600 dekara çikardi.

Çiftçiler Günü ve Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesi açilisinda konusan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, "Mustafakemalpasa’miz verimli topraklari ve üretken insanlari ile gerçek bir tarim kenti. Mustafakemalpasa’mizin tarimda dünya markasi olmasi için göreve basladigimiz ilk günden itibaren çalismalarimiza basladik. Belediyemiz bünyesinde ilk olarak Tarimsal Hizmetler Müdürlügümüzü kurduk. Tohumdan ekime teorik ve uygulamali egitim çalismalari, ücretsiz toprak analizi ile çiftçilerimizin bir telefon uzaginda olduk. 3 yil gibi kisa sürede bilimsel ve saglam temeller üzerinde baslattigimiz çalismalarin meyvelerini çiftçilerimizin toplamaya basladiklarini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu daha baslangiç, tarimda dünya markasi Mustafakemalpasa için daha yapacak, hayata geçirecegimiz çok degerli çalismalar yürütüyoruz. Üreticilerimize degerli emeklerine çok büyük katkilar sunarak büyümeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA