Kütahya'da Satranç Turnuvasi Yapilacak

Kütahya Belediyesi tarafindan, 100. Yil Dumlupinar Zaferi Satranç Turnuvasi düzenlendi. Turnuvaya katilan Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, katilim saglayan tüm sporculara basarilar diledi.

Satranç Turnuvasi, 8 yas ve alti, 10 yas ve alti, 16 yas ve alti ile açik yas kategorilerinde gerçeklestirilecek. Belediye Baskan Vekili Abdullah Damci, "Göreve geldigimiz günden bugüne Kütahya Belediyesi olarak gençlere, çocuklara önemli projeleri hayata geçirmek için seferber olduk. Bunlardan bir tanesi de gençlik evleri, gençlik merkezleri projelerimiz devam ediyor. Gelecegimizin teminati, arastirmaci, sorgulayici ve saglikli gençler yetistirmek elbette bizim sosyal sorumluluk görevlerimizden bir tanesi. Kütahya Belediyespor bünyesinde 14. bransimiz satranç bransi. 14 bransimizin içerisinde ferdi ve salon sporlarimiz var. Burada 1500’e yakin lisanli sporcumuz var. Ayrica Belediye Kütahyaspor bünyesinde de sadece futbol bransinda alt yapi futbol akademisinde 800’e yakin ögrencimiz mevcut. Tüm katilimcilara basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Türkiye Satranç Federasyonu Kütahya Il Temsilcisi Ibrahim Okursoy, tüm sporculara basarilar diledi. Okursoy, Kütahya Belediyesine satranç sporuna verdigi destek için tesekkür ederek, il içinden ve il disindan turnuvaya katilim saglayan sporculara da tesekkür etti.

Turnuva yarin düzenlenecek olan yarismalarin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA