Izmir'de Film Sahnelerini Aratmayan Operasyonda, Uyusturucu Tacirleri Yakalandi

Izmir’in Buca, Menemen, Ödemis, Tire ve Selçuk ilçelerinde, uyusturucu ticareti yapan sebekelere yönelik 5 aylik takibin ardindan operasyon gerçeklestiren polis ekipleri, 28 adrese es zamanli operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 69 süpheli kiskivrak yakalanirken, Izmir sokaklari film sahnelerini aratmayan operasyon görüntülerine sahne oldu.

Izmir'de Film Sahnelerini Aratmayan Operasyonda, Uyusturucu Tacirleri Yakalandi
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, uyusturucu ticareti yapan kisi ve sebekelerle mücadelesini son sürat sürdürüyor. Ekipler, Buca, Menemen, Ödemis, Tire ve Selçuk ilçelerinde uyusturucu madde ticareti yapan organizasyonlarin desifre edilmesine yönelik 5 aydir sürdürülen saha ve analiz çalismalari sonucu 42 süpheliyi gözaltina almisti. 13 Mayis günü gerçeklestirilen es zamanli safak baskininda ise 28 adreste 27 süpheli gözaltina alindi.

Operasyon film sahnelerini aratmadi, torbacilar uykularinda yakalandi

Gerçeklestirilen operasyona havadan polis helikopteriyle destek verilirken, uyusturucu tacirlerinin kapilari da özel harekat polisleri tarafindan koçbaslariyla kirildi. Operasyona uykularinda yakalanan süpheliler polis ekiplerince gözaltina alindi. Operasyon havadan polis helikopteri ile görüntülenirken, operasyon görüntüleri macera filmlerini aratmadi.

’Polis operasyon yaparsa’ diye her yere kamera taktirmis

Öte yandan operasyonda, ulusal bir kanalda yayinlanan gündüz kusagi programinda ‘evli ve bir çocuk annesi kadini, kendi evinde zorla tutarak, zorla madde kullandirdigi’ iddiasi ile konu edilen ve telefon ile canli yayina baglanan A.B. (36) de yakalandi. A.B.’nin evinin her bölümüne güvenlik kamerasi yerlestirdigi görülürken, süphelinin ayrica; kolluk birimlerinin gerçeklestirecegi bir operasyona karsi önlem almak amaciyla evine çikan sokaklari görecek sekilde ayarlanmis ve uzaktan kontrol edebilecegi güvenlik kameralari da yerlestirdigi tespit edildi. Adresinde yüklü miktarda uyusturucu madde bulunan A.B.’nin evinde yapilan aramalarda, özel frekanslarini dinleyebilen telsizler ve tabanca fisekleri de ele geçirildi.

Yüklü miktarda zehir ele geçirildi

Izmir polisinin gerçeklestirdigi uyusturucu operasyonunda adreslerde yapilan aramalarda, satisa hazir hale getirilmis çok miktarda esrar-skank maddesi, metamfetamin, sentetik ecza ürünü, 9 tabanca, 1 tüfek ve 28 adet fisek ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemleri sürerken, Izmir Emniyeti basta sokak saticilari olmak üzere uyusturucu ile mücadeleye kararlilikla devam edilecegini bildirdi.
Kaynak: İHA