Hastane Çalisanlari Yedikleri Yemekten Zehirlendi

Kocaeli’deki Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde çalisan personeller, yedikleri yemek sonrasi rahatsizlandi. 200 kisinin zehirlendigine yönelik iddialari yalanlayan hastane yönetimi, yaklasik 80-90 basvuru oldugunu ve birçogunun ayakta tedaviyle taburcu edildigini açikladi.

Hastane Çalisanlari Yedikleri Yemekten Zehirlendi
Olay, 12 Mayis Persembe günü Darica Farabi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hastane personeli yedigi yemekten rahatsiz olarak zehirlenme süphesiyle acil servise basvurdu. Bu basvurularin üzerine hastane yönetimi hemen harekete geçerek konuyla ilgili inceleme baslatti. Bu sirada bazi yayin organlari tarafindan ‘Hastanede 200 kisi zehirlendi’ seklinde servis edilen haberleri yalanlayan hastane yönetimi, olaya iliskin açiklamalarda bulundu.

“Gerekli arastirma ve incelemeler derhal baslatildi”

Hastaneden yapilan açiklamada, “Hastanemizde 12 Mayis 2022 tarihinde ögle yemegi olarak et döner ve pirinç pilavi çikmistir. Bu yemek hem çalisanlara hem de hasta ve refakatçilerine verilmistir. 13 Mayis 2022 tarihinde çalisanlarimizdan birkaç tanesinin gida zehirlenmesine benzer sikayetlerle hastanemiz acil servisine basvurdugu bilgisi tarafimiza ulasir ulasmaz tüm birimlerimizle seferber olarak, gerek hastanemiz acil servisinde gerekse hastanemiz mutfaginda gerekli arastirma ve incelemeler derhal baslatilmis olup, bu durumun henüz hastanemiz yemeginden olup olmadigi bile belli degilken, tarafimizca Gida ve Tarim Bakanligi aranmis ve Ilçe Tarim Müdürlügünden bahsedilen gündeki yemekten numune alinmasi talep edilmistir. Ilçe tarim müdürlügü tarafindan derhal kurumumuza gelerek gerekli numuneler alinmis ve laboratuvara gönderilmistir” ifadelerine yer verildi.



“Birçogu ayakta tedavi ile ikametlerine gönderilmistir”

Ayni yemekten hastane personeli haricinde diger bazi kurum çalisanlari, hastalar ve hasta refakatçilerinin de yedigini aktaran hastane yönetimi, “Ancak su anda kadar çalisanlarimiz haricinde bu durumla alakali herhangi bir saglik kurulusuna basvuru yapildigina dair bir bilgi tarafimiza ulasmamistir. Haberlerde konu olan 200 çalisan sayisi dogruyu yansitmamaktadir. Basvuru sayisi yaklasik olarak 80-90 kisi olup bunlarin birçogu ayakta tedavi ile ikametlerine gönderilmistir. Normal zamanlarda da hastanemiz yemeklerinden sikayetçi olan bir personelimiz veya hastamiz oldugunda da derhal gerekli islemlerin yapildigini ve hiçbir sikayetin göz ardi edilmedigini, hastanemizde kalitenin artirilmasi hususunda sürekli olarak çalismalarimizin devam ettigini belirtir, hastanemiz hakkinda çikan asilsiz, mesnetsiz ve kaynagi belli olmayan haberleri yapan basin organlari hakkinda gerekli yasal haklarimizin sakli tutuldugunu bildirmek isteriz. Hastanemiz yaklasik 500 bin nüfusa hizmet veren ve basarili çalismalari ile halkimizin taktirini kazanmis olan bir kurumdur. Henüz çok üzücü fakat sebebi belli olmayan vakalar için hemen suçlu ilan edilip, kurumumuzun sayginligini bitirmeye çalisan basin organlarini kiniyor durumu halkimizin taktirlerine sunuyoruz” seklinde açiklama yapti.
Kaynak: İHA