Gaziantep'te Eczacilik Günü Kutlaniyor

Gaziantep Eczaci Odasi Baskani Irfan Demirci ve meslektaslari 14 Mayis Eczacilik günü dolayisiyla Demokrasi Meydani’ndaki Atatürk anitina çelenk birakti.

Gaziantep'te Eczacilik Günü Kutlaniyor
Gaziantep Eczaci Odasi bilimsel eczaciligin 183. yildönümünü çesitli etkinliklerle kutluyor. 14 Mayis Eczacilik Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin ilki Demokrasi Meydanina çelenk birakilmasiyla basladi.

Meydanda bir araya gelen Gaziantep Eczaci Odasi yönetim kurulu ile eczacilar, Atatürk anitina çelenk birakti. Çelenk birakma törenine Oda Baskani Irfan Demirci ile eczaci meslektaslari katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Oda Genel Sekreteri Serdar Dalsüren, yönetim kurulu adina basin açiklamasi yapti.

14 Mayis 1839’da Istanbul’da Mekteb-i Tibbiye-i Adliye-i Sahane‘de kurulan eczacilik sinifinin kurulus yildönümünde bir kez daha kutlamanin mutlulugunu yasadiklarini aktaran Eczaci Dalsüren, koronavirüs pandemisi döneminde isigi sönmeyen, kapisi kapanmayan nadir meslek mensuplarindan biri olduklarini vurguladi.

“Pandemide 50’den fazla arkadasimizi kaybettik”

Herkes birbirinden kaçtigi, kimsenin kapidan bile çikmayi düsünmedigi bir dönemde bedava maske ve grip asisi dagitarak toplum sagligina katkida bulunduklarini belirten Dalsüren, “Bu ugurda bes’i ilimizde olmak üzere elliden fazla meslektasimizi ve çalisma arkadasimizi kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet, yakinlarina ve meslektaslarimiza bas sagligi ve sabir diliyoruz. Biz eczacilar, yedi gün 24 saat Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a 780 bin km karelik ülkemizin en ücra noktalarina varana kadar 28 bin eczanede saglik hizmeti vermekteyiz. Elektrik te kesilse, sistem veya internet de gitse eczacilar, ilaç hizmetini aksatmadan vermeye devam etmektedir” seklinde konustu.

Eczacilik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikler bugün Ecz. Ömrüm Ergüven ile Besir Sefa Mumay’in verecegi “Dijitallesme ve Eczacilik” ile Emrah Sefa Gürkan’in verecegi “Tarih Boyunca Saglik ve Eczacilik” konferansiyla devam edecek. Etkinlikler “Meslekte 25. Ve 50. Yil plaket töreni” ile son bulacak.
Kaynak: İHA