Emet'te 'Ezbere 40 Hadis Okuma' Yarismasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi

Kütahya’nin Emet ilçesinde Ramazan öncesinde tüm ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen, “Ezbere 40 Hadis Okuma” yarismasinda dereceye giren 73 ögrenciye 100’er lira para ödülü verildi.

Emet'te 'Ezbere 40 Hadis Okuma' Yarismasinda Dereceye Giren Ögrenciler Ödüllendirildi
Ögrencilerin okullarinda yapilan yarismalara 105 ögrenci katildi.

Ilçe Vaizi Ismail Hakki Gül, Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdür Yardimcisi Ilahiyatçi Gökhan Harun Topçu ve Dernek Baskani Edebiyatçi Ahmet Toprak’tan olusan jüri karsisinda hadisleri ezbere okuyan 73 ögrenci yarisma sonucunda 100’er TL ödül almaya hak kazandi.

Hadis Yarismasinin ödül töreni Gazikemal Ilkokulu Konferans Salonu’nda yapildi. Ögrencilerin ödüllerinin verildigi program Istiklal Marsinin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan bir konusma yapan Dernek Baskani Ahmet Toprak, hem dernek, hem de yarisma ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Programda Ilçe Müftüsü Ismail Çinar “Peygamber Sözlerinden Yeni Bir Dünya” konulu bir konusma yapti. Müftü Çinar, konusmasinda hadislerin önemi üzerinde durdu ve ögrencilerin çok büyük bir basari gösterdiklerini söyledi.

Çinar, ögrencilerin ezberlemis olduklari hadisleri hayat düsturu haline getirmeleri halinde hem dünya hem de ahiret saadetine kavusacaklarini belirtti.

Programda ayrica bir ögrenci grubu tarafindan 40 hadis ezbere okundu. 40 hadisi ezberleyerek basariyla okuyan ve yarismayi kazanan 73 ögrenciye 100’er TL, yarismaya katilan tüm ögrencilere de belge ve isimlerinin yazili oldugu birer bardak kupa verildi.

Programa katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bilal Sen yaptigi konusmada, hem ögrencileri tebrik etti, hem de böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için dernek yetkililerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA