Edirne'de Yerlerinden Edilen Esnaf Belediye Baskanini Istifaya Çagirdi

Edirne’de otogar esnafi haksiz bir sekilde kendilerinin yerlerinden edildiklerini iddia ederek onlarca turizm seyahat araciyla belediye önünde, Belediye Baskani Recep Gürkan’i göreve çagirdi.

Edirne'de Yerlerinden Edilen Esnaf Belediye Baskanini Istifaya Çagirdi
Edirne’de otogar karmasasi sürüyor. Edirne Otogarinda esnaf olarak yazihanesinin oldugunu ve tüm resmi evraklarinin olmasina ragmen Edirneli bir is insani tarafindan yerlerinden edildiklerini ifade eden bir firma sahibi Hakan Habib Akdik, yetkililere seslenerek bu soruna çözüm bulunmasini istedi. Belediye önünde toplanan grup, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan’i göreve çagirdi. Bir süre burada ’Baskan istifa’ ve ’Belediye göreve’ sloganlari atan grup, eylemlerinin ardindan olaysiz bir sekilde dagildi.

Yerlerinden olduklarini ifade eden firma sahibi Hakan Habib Akdik, "Iki aydir Edirne halkini huzursuz eden bir belediye var, bir otogar var. Biz otogar esnafi olarak hukuksuzca bir tutumda bulunmadik. Resmî evraklarimizin tamaminin var olmasina ragmen yazihanemiz basildi, isgal edildi, talan edildi ve onurumuzla oynandi. Biz devletten Allah’tan baska kimseye biat etmeyecegiz. Biz bütün hirsizliklari ortaya çikaracagiz. Biz Edirnelinin hakkini Edirneli’ye teslim edilene kadar arkasinda olacagiz. Sevgili Edirneliler gördügünüz su belediye binasi halka hizmet adina yapilmis ve halkin bütün ihtiyaç sikintilari giderilmek namina yasalarla kanunlarla yönetilmesi gerekiyor. Burada hiç bir yasa ve kanun taninmadan 16 yildir Edirne otogarinda hizmet veren bir firma olarak bize burada ne oluyor demedi. Biz burada terörist olarak ilan edildik, biz terörist degiliz. Terörist kimdir biliyor musunuz, kendi odasinda kendi bar ve pavyonlarinda yer seçen kisi teröristtir" dedi.



“Biz terörist degiliz, biz sehit ailesiyiz”

Belediye kurumunun hiç kimsenin babasinin yeri olmadigini belirten Akdik, “Bu can bu bedende oldugu sürece bütün yolsuzluklari, bütün hirsizliklari ve bütün görüntüleri ortaya çikaracagim. Edirne halkini ve Edirne halki üzerine atilan bu yalanlari bu onursuzluklari biz ortadan kaldiracagiz. Hepinize saygilarimizi sunariz. Biz terörist degiliz. Biz sehit ailesiyiz, biz bedel ödeyenlerdeniz, biz secde edenlerdeniz vatanimizi Allah’a emanet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA