Akilli Telefonlara Dikkat
Malatya Inönü Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü Teknoloji Bagimliligi Komisyon Baskani Doç. Dr. Mehmet Saglam bir programda, teknoloji bagimliliginin her kesimden insani etkileyen bir soruna dönüstügünü söyleyerek, akilli telefonlarin bireyleri esir alan bir araca dönüstügünü kaydetti.

“Akilli telefonlar bireyleri esir alan bir araca dönüstü”
Teknoloji bagimliligi konusunun son zamanlarda daha sik ele alindigini ve teknoloji bagimliliginin her kesimden insani etkileyen bir soruna dönüstügünü söyleyen Saglam, akilli telefonlarin avantajlarinin göz ardi edilmemekle birlikte bu telefonlarin bireyleri esir alan bir araca dönüstüklerinin altini çizdi. Çocuklara güvenli internet ortami saglamak adina literatüre “Dijital Ebeveyn” kavraminin girdigini ifade eden Saglam, teknoloji bagimliliginin okul öncesi çocuklarina kadar indigi, her kesimden insanin yasam kalitesini etkileyen olumsuz bir süreç oldugunu belirterek ebeveynlerin bu konuda çocuklari için üzerlerine düsen sorumluluklari yerine getirmeleri gerektigini vurguladi.
Saglam, komisyonlarin yaptigi çalismalari ve yapilan etkinlikleri takip etmek isteyenlere Inönü Üniversitesi web sayfasinda yer alan “Bagimlilikla Mücadele Koordinatörlügü” basligina girildigi zaman her bir komisyona rahatlikla ulasilabilecegini belirtti.
Teknolojinin planli ve kontrollü bir sekilde kullanildiginda bagimliligin söz konusu olmayacagini vurgulayan Saglam “Teknoloji hayatimizin bir parçasi bunu birakamayiz ama bununla yasamayi ögrenmeliyiz. Hayatinizin kontrolü siz de olsun” diyerek konusmasini sonlandirdi.
