12 Yasinda Basladigi Ayakkabi Boyaciligi Ile 15 Çocuk Büyüttü

Zonguldak’ta 52 yildir ayakkabi boyaciligi yapan Yasar Gezer, boyacilik meslegi ile 15 çocuk büyüttü. Hastaliklar nedeniyle yavas yavas kaybolan meslegini birakmayi düsünen Gezer, kendine yeni ekmek kapisi bulmak için arayis içerisine girdi.

12 Yasinda Basladigi Ayakkabi Boyaciligi Ile 15 Çocuk Büyüttü
Zonguldak kent merkezinde 12 yasinda merakla basladigi ayakkabi boyaciligi meslegini 52 yildir araliksiz sürdüren 65 yasindaki Yasar Gezer, 15 çocugunu boyacilikla büyüterek meslek sahibi yapti. Meslegin yavas yavas kaybolmasi ve hastaliklar nedeniyle farkli bir is yapmayi düsünen Gezer, kendine yeni ekmek kapisi bulmak için arayis içerisine girdi.

Boyacilik meslegi ile artik geçinilemedigini ifade eden Gezer, ’’Ben boyaci Yasar. 52 senedir cami önünde boyacilik yapiyorum. 15 çocugum var. Meslege çocuklugumda merakla basladim. Ise giremedigim için öyle kaldi. 12 yasindan beri boyacilik yapiyorum. 65 yasindayim su anda. 52 senedir ayni noktada boyacilik yaptim. Eskiden boyacilik geçindiriyordu ama su anda geçindirmiyor. Ayakkabi boyaciligi yaparak 15 çocugumu büyüttüm. En büyük oglum 48 yasinda" dedi.

Yasar Gezer çocuklarinin müzisyenlik yaparak para kazandigini söyleyerek, ’’Çocuklarim da müzisyenlik yapiyorlar. Çocuklarimin hepsini evlendirdim. Esimle beraber yasiyorum. Meslegin durumu bu, sigortam yok. Su anda 10 TL’ye aldigimiz boyayi 20-30 TL’ye aliyoruz. Malzeme alacak maddi durumum bile yok. 1 aydir hasta yatiyorum. Bende artik yüksek tansiyon da basladi.

Akcigerde de sikintilar basladi.

Artik meslegi birakma zamanim geldi. Bundan sonrasi ne olur bilemiyorum. Insallah yeni bir is kapisi açilir" diye konustu.

Kaynak: İHA