Van'da Anatolia Jewelry Show Fuari Açildi

Van’da Us Fuar tarafindan ilki düzenlenen ‘Anatolia Jewelry Show Fuari’ kapilarini ziyaretçilere açti.

Van'da Anatolia Jewelry Show Fuari Açildi
Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarin açilisina Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, STK temsilcileri, oda baskanlari ve firma yetkilileri katildi.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan stantlari gezen Vali Bilmez, firma yetkililerinden bilgi aldi. Daha sonra fuarla ilgili IHA’ya açiklamada bulunan Vali Bilmez, 13-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilen Anatolia Jewelry Show Fuari’nin dügün sezonuna denk gelmesinin anlamli oldugunu ifade ederek, “Fuarimizda dünya kalitesinde stantlar açildigini gördüm. Bölgedeki kuyumcularin da ilgi gösterdigini görmekten mutlu oldum. Önümüzdeki yilda kuyum fuari 2, 3 ve 4 Haziran’da tekrar düzenlenecek. Bu sene buraya gelemeyen varsa onlarin simdiden planlarini yapmalarini bekliyoruz. Yine kuyum sektöründeki herkesi Van’a davet ediyoruz. Ben organizede emegi olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Us Fuarcilik Genel Müdürü Ülker Selviler ise 2018 yilindan bu yana böyle bir fuari düzenlemenin hayalini kurduklarini belirterek, “Kismet bu seneyeymis. Yaklasik bir yildir ciddi anlamda tanitim süreci yürüttük. Van, suanda yüzün üzerinde markanin tanitildigi bir fuara ev sahipligi yapiyor. Buradaki hedefimiz bu fuari ilerleyen süreçte geleneksel hale getirip, daha da büyüterek bölge esnafinin kazanimina sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Fuarin özellikle dügün sezonuna denk gelmesinin bölge esnafi için olumlu oldugunun altini çizen Selviler, “Fuarimizin sezon baslangici itibariyla ciddi kazanimlari olacaktir. Özellikle bu döneme belirlendi. Bölge esnafinin ihtiyacini karsilayacagi bir tarih. Fuarimiza yaklasik 35 ilden esnafi davet ettik. Üç gün sürecek fuarimizda 40’a yakin ilin oda baskanini agirliyoruz. Hem buraya katilan firmalarimiz için ciddi bir kazanim hem de bölgenin tanitimi adina güzel bir hizmet verdigimize inaniyoruz” diye konustu.

Van Kuyumcular ve Sarraflar Dernegi Baskani Casim Arslan da, “Fuarin amaci disardan insanlari buraya getirmek ve ekonomiye hayat kazandirmaktir. Zaten 2018 yilindan beri hayalimiz vardi, bugüne nasip oldu. Insallah her yil fuarimizi tekrarlayacagiz” dedi.

Istanbul Kapaliçarsi’dan fuara katilan Emre Yurtseven, daha önce hep batida pazarlarinin oldugunu belirterek, “Iki aydir Ar-Ge’mizi çok iyi gelistirdik. Bunun meyvesini de çok iyi derecede yiyoruz. Beklentimizin çok üstünde bir verim aliyoruz fuardan. Genelde pazarlarimiz Iç Anadolu ve batidaydi. Bizim de Van’da ilk fuarimiz. Gerçekten çok hosgörü ile karsilandik, bu da bizi memnun etti” dedi.

Kaynak: İHA