Üç Muhtarin Birlikteligi Bölgeye Önemli Bir Hizmet Kazandirdi

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Ortaköy, Hasbeyler ve Düzpelit köylerini birbirine baglayan 5 kilometrelik yolun yapim çalismalari devam ediyor.

Üç Muhtarin Birlikteligi Bölgeye Önemli Bir Hizmet Kazandirdi
2020 yilinda is makineleri ile açilan Ortaköy, Hasbeyler ve Düzpelit köyleri baglanti yolunda yarim kalan çalismalara yeniden baslandi. Kdz. Eregli Il Özel Idaresi ekipleri Çarsamba ve Persembe günü Alacabük Köyü Kapançati Mahallesi’nde yol malzemesi hazirligi yapti. Özel idare ekipleri bu gün sabahtan itibaren ise kamyonlarla yola malzeme tasimaya baslarken, greyder ve silindir de çalismaya basladi.

Önümüzdeki hafta yolun yapiminin tamamlanmasi beklenirken Orta Köy Muhtari Erol Özsoy, Hasbeyler Köyü Muhtari Hasan Duman ve Düzpelit Köyü Muhtari Muhittin Karabulut birlikte çalismanin güzel bir örnegini sergiledi. Kdz. Eregli ilçesine yaklasik 35 kilometre mesafede bulunan Ortaköy, Hasbeyler ve Düzpelit Köyü baglanti yolunun Eregli-Devrek karayolu ile ve çevre köylerinde ulasiminda alternatif yol olmasi açisindan büyük önem tasiyor.

Çalismalarla ilgili olarak bilgi veren Hasbeyler Köyü Muhtari Duman “Önemli projelerimizden biri olan üç köyün baglanti yolunda çalismalar Çarsamba günü basladi.

Iki malzeme hazirlandiktan sonra bugünde kamyonlar geldi. Malzeme serilmeye baslandi. Burasi sadece Ortaköy, Hasbeyler ve Düzpelit Köylerini birbirine baglamakla kalmayacak. Haciosmanlar, Çaylioglu, Günesli, Alacabük, Güllük, Akkaya ve Çevlük Köyleri’ne de baglanti saglanmis olacak. Bu yoldan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gidip gelinebilecek ve Kozlu ile Zonguldak’a daha kisa sürede ulasim saglanacak. Ayrica Eregli-Devrek karayoluna alternatif olmasi açisindan da büyük önem tasiyor. Çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor, insallah en kisa sürede tamamlayip açilisini da güzel bir sekilde yapmak istiyoruz. Çalismalarimiza desteklerinden dolayi basta Kdz. Eregli Kaymakamimiz Mehmet Yapici, AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskani Av. Saffet Bozkurt, il genel meclisi üyelerimize, Özel Idare Sefimiz Kaan Güçeri, kiymetli muhtarlarim Erol Özsoy ve Muhittin Karabulut muhtarim ile köy sakinlerine de çok tesekkür ediyorum. Yolun tamamlanmasiyla birlikte bölgemiz güzel bir hizmet kazanmis olacak” dedi.

Düzpelit Köy Muhtari Muhittin Karabulut ile Ortaköy Muhtari Erol Özsoy ise üç köy muhtarinin birlik ve beraberligi sayesinde önemli bir hizmeti bölgeye kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirterek emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA