Türkiye, Yesil Dönüsüm Sürecini OSB'lerle Firsata Çevirecek

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) tarafindan Antalya’da düzenlenen “OSB’lerin Yesil Dönüsümü ve Sürdürülebilirlik Çalistayi” tamamlandi.

Türkiye, Yesil Dönüsüm Sürecini OSB'lerle Firsata Çevirecek
Çalistaya Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin bölge müdürleri, ilgili personelleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ile Disisleri Bakanligi yetkilileri ile TSE uzmanlari katildi.

4 gün süren çalistayda Avrupa Yesil Mutabakatindan Yesil Finansmanda Avrupa Birligi Fonlarina, OSB’lerde yesil dönüsüm sürecinden yenilebilir enerji yatirimlarina ve organize sanayi bölgelerinin iyi uygulamalarina kadar pek çok konu masaya yatirildi.

Çalistayin kapanis toplantisina video konferans ile katilan OSBÜK Baskani Memis Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin yesil dönüsüm sürecine çok güçlü bir sekilde hazirlandiginin altini çizerek, “Her dönem oldugu gibi bu dönemde de Türk sanayisine örnek olacagiz” dedi.

Organize sanayi bölgelerinin güçlü ve planli altyapilari, yenilenebilir enerji yatirimlari, aritma tesisleri ve yesil alanlari ile yesil dönüsüm sürecinde Türk sanayisi için önemli avantajlar barindirdigini ifade eden Kütükcü, Türkiye’nin yesil dönüsüm sürecini OSB’lerle firsat çevirecegini söyledi.

Kütükcü, OSBÜK olarak OSB’leri daha güçlü hale getirmek için yaptiklari çalismalari sürdüreceklerini de belirtti.



“OSB’ler üretim devrimi yapti”

Kütükcü, Türkiye’nin geçmisten bugüne tüm yeni firsatlari organize sanayi bölgeleri ile yakaladigini, özellikle pandemi döneminde Türk sanayisinin küresel pazarlara entegre olmasinda OSB’lerin çok büyük etkisinin oldugunu ifade etti.

Kütükcü, “Edirne’den Kars’a tüm yeni firsatlari OSB’lerimizin katkilariyla yakaladik. Hepimizi olaganüstü tedirgin eden pandemi döneminde bunu bir kez daha gördük. Organize sanayi bölgelerimizde üretim neredeyse hiç aksamadi. OSB’lerimiz kesintisiz hizmet verdi, katilimci sanayicilerimiz de kesintisiz üretti. Geldigimiz noktada Türkiye, artan tüm maliyetlere ve zorlu süreçlere ragmen küresel pazarlara çok daha güçlü bir sekilde eklemlendi. Sadece son iki yilda OSB’lerimizde 2 bin 500 yeni isletme üretime basladi.

Yine ayni dönemde camiamiz 350 bin yeni istihdam saglayarak, 2 milyon 325 bin kisiyle tarihinin en yüksek istihdam rakamina ulasti. Türk özel sektörü, bu dönemde organize sanayi bölgelerimizin liderliginde ortaya koydugu basarilarla aslinda bir üretim devrimi yapti” seklinde konustu.



Kütükcü’den birlik ve beraberlik mesaji

Konusmasinda OSB bölge müdürleri ve çalisanlarina gayretlerinden dolayi tesekkür eden Kütükcü, birlik ve beraberlik vurgusu yapti. Hedeflerinin OSB’lerin üretim gücünü ve küresel itibarini daha güçlü haline getirmek oldugunu aktaran Kütükcü, “Biz basarinin altinda birlik ve beraberlik ruhunun yattigina inaniyoruz. Sanayicilerimizle, OSB baskanlarimiz, yönetim kurullarimiz, mütesebbis heyetlerimiz, bölge müdürlerimiz ve çalisanlarimizla birlikte biz büyük bir aileyiz. Rabbim bu ailenin birligini, beraberligini daim etsin. Hedefimiz bu ailenin üretim gücünü ve küresel itibarini daha da güçlü hale getirmek. Bunu da birlikte basaracagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Kütükcü’nün konusmasinin ardindan OSBÜK Genel Sekreteri Fatih Soysal, “OSB’lerin Yesil Dönüsümü ve Sürdürülebilirlik Çalistayi”na katilan katilimcilara sertifikalarini takdim etti.
Kaynak: İHA