OSB'deki Yatirimlar Ve Sanayicilerin Talepleri Görüsüldü

AK Parti Eskisehir Il Baskani Zihni Çaliskan, Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi Baskani Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Gerçeklesen ziyarette bölgeye kazandirilacak yeni yatirimlar, sanayicilerin sorunlari ve talepleri görüsüldü.

OSB'deki Yatirimlar Ve Sanayicilerin Talepleri Görüsüldü
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, 2022-2026 yillari arasinda hayata geçirecekleri projeler hakkinda Baskan Zihni Çaliskan’a bilgiler verdi. Son yillarda yatirimcilarin bölgeye ilgisinin bir hayli yogun oldugunu aktaran Baskan Küpeli, son 2 yildir OSB’de arsa tahsis rekorlari kirdiklarini söyledi.

Gelen taleplere hizlica cevap vermek, arsa sikintisi yasamamak adina OSB’nin toplam büyüklügünü 50 milyon metrekareye çikarmayi hedeflediklerini ileten Baskan Küpeli, “Son 2 yilda arsa tahsisleri noktasinda son 15 yilin en yüksek rakamlarina ulastik. Bu yilda arsa tahsisleri yönünden çok iyi gidiyoruz. Sürekli bir arsa talebi var. Katma degerli yatirimlara öncelik vererek gelen her arsa talebini karsilamaya çalisiyoruz. Uzun vadede yeni yatirim alani sikintisi yasamamak adina mevcut OSB alanimizi ilk etapta 40 milyon metrekareye daha sonra ise 50 milyon metrekareye çikarmak istiyoruz. Bu çerçevede de 2,5 milyon metrekarelik bir alaninin bölgemize kazandirilmasi konusunda çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Bu alan özellikle yabanci sermayeli büyük bir yatirimin sehrimize kazandirilmasi açisindan büyük önem tasiyor. Genisleme alaninin izin süreçleri devam ediyor” dedi.

Ziyarette sanayicilerin enerji maliyetleri konusunda yasadigi sorunlarin yani sira, OSB’lerde sanayicilerin kullandigi dogalgaz fiyatlarinda yapilan indirimdeki önemli bazi düzenlemelerin yeni gözden geçirilmesi konusundaki taleplerini de aktaran Baskan Küpeli, sorunlarin çözümleri noktasinda destek beklediklerini vurguladi.

“Son yillarda Eskisehir OSB ciddi bir gelisme trendi içinde”

AK Parti Il Baskani Zihni Çaliskan’da, Eskisehir OSB’nin basarili bir yönetim anlayisi gösterdigini, yürütülen çalismalar, projeler ve yeni yatirimlar kazandirilmasi noktasinda ortaya konan performansin sehrin gelecegi açisindan sevindirici oldugunu söyledi.

Baskan Çaliskan, Eskisehir sanayinin daha da güçlenmesi, istihdamin artmasi, sanayicilerin istek, sorun ve taleplerinin çözümü noktasinda parti olarak gerekli tüm destegi her zaman verdiklerini belirterek, “Sanayicilerimize, üreticilerimize ve çalisanlarimiza minnettariz. Eskisehir OSB yönetimi olarak, sehrimizin ve ülkemizin kalkinmasi adina çok degerli çalismalar yürütmektesiniz. Son yillarda Eskisehir OSB ciddi bir gelisme trendi içinde. Gerek bölgeye gelen yeni yatirimlar gerekse yönetim olarak sizlerin gerçeklestirdigi büyük yatirimlarla OSB’miz çok büyük bir degisim ve büyüme içinde. OSB’mizin yeni büyüme ve genisleme alanlari konusundaki çalismalarini yakindan takip ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Sanayicilerimizin bütün talep ve beklentilerinin farkindayiz”

Baskan Çaliskan sanayicilerin talep ve beklentilerinin farkinda olduklarini aktararak, “Bürokratik süreçlerin hizlandirilmasi konusunda parti olarak gerekli tüm girisimleri yapiyor ve çalismalarinizi destekliyoruz. Eskisehir sanayisinin büyümesi ve gelismesi, sehrimize yeni büyük sanayi yatirimlari gelmesi hepimizin ortak paydasi. Bu konularda sonuna kadar arkanizdayiz ve gereken tüm destegi veriyoruz. Buraya sizleri dinlemeye geldim. Yasanan sikintilari ilk agizdan duymak büyük önem tasiyor. Sizlerden aldigimiz tüm görüsleri ve talepleri partimizin üst yönetimine sürekli aktariyoruz. Her bir talebinde takipçisiyiz. Bu süreçte sizlerin, sanayicilerimizin bütün talep ve beklentilerinin de farkindayiz. Sanayicilerimizin sorunlarinin çözümü noktasinda her zaman elimizden gelen tüm destegi sagliyoruz. Bizler her zaman üreten, ülkemiz ve sehir ekonomisine büyük katki saglayan sanayicimizin yaninda ve hizmetindeyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA