Nilüfer'de Tapu Islemlerinde Büyük Kolaylik

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Ilçe Tapu Müdürlügü ile imzaladigi protokol sonucu emlak beyan degerlerini paylasarak zaman kaybi ve is yükü yogunlugunu azaltacak. Vatandaslar, Nilüfer Belediyesi’nden emlak borcu yok ise belge almadan Ilçe Tapu Müdürlügü’nde islemlerini gerçeklestirebilecek.

Nilüfer'de Tapu Islemlerinde Büyük Kolaylik
Nilüfer Belediyesi tapu islemlerinde hizli çözüm ve is yogunlugunu azaltacak yeni bir protokole imza atti. Nilüfer Ilçe Tapu Müdürlügü ile imzalanan protokol sonucu Nilüfer Belediyesi emlak beyan degerlerini paylasarak islemlerin yürütülmesinde büyük kolaylik saglanmasina imkan sunacak.

Bugüne kadar tapu müdürlüklerinde alim satim islemi gerçeklestirmek isteyen vatandaslarin, emlak beyan degeri ve borcu olmadigina dair belge ibraz etmesi gerekiyordu. Imzalanan protokol sonucu Nilüfer Ilçe Tapu Müdürlügü, Nilüfer Belediyesi’nin veri paylasimi sayesinde emlak beyan degeri ve borç sorgulamasi yapabilecek ve engel olmadigi takdirde islemlere devam edilecek.

Islem kolayligi saglayacak olan protokole Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve Nilüfer Ilçe Tapu Müdürü Mehmet Faysal Kanat imza atti. Yapilacak isbirliginin islemlere büyük kolaylik saglayacagini ifade eden Erdem ve Kanat, ortak hedefin islem sürecinin kisaltilmasi ve verimliligin artmasi oldugunu vurguladi.
Kaynak: İHA