Ev Fiyatlarina Saatlik Zam Yapiyorlar

Devletin konut kredilerine yaptigi indirim firsatçilar tarafindan ev fiyatlarina zam olarak yansidi. Adana Kamu Müteahhitleri Dernegi (AKAMDER) Baskani Mustafa Karslioglu, "Müteahhitlerin evinde ev yok ancak ben elinde 150-200 daire olan arsa sahiplerini biliyorum. Bunlar saatlik zam yapiyor. Buna çözüm bulunmali" dedi.

Ev Fiyatlarina Saatlik Zam Yapiyorlar
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, kabine toplantisinin ardindan konut sektörünü canlandiracak 3 yeni paket açikladi.

Buna göre, ilk defa konut sahibi olacaklar 10 yil vade ve 0,99 faiz oraniyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabi ve altinlarini bozduranlar ise 0,89 faizle ev kredisi alabilecek.

Firsatçilar fiyatlari ikiye katladi

Ancak Erdogan’in açiklamalarinin hemen ardindan bazi firsatçilar basta Istanbul, Ankara, Izmir ve Adana olmak üzere birçok ildeki ev fiyatlarini yüzde yüz oraninda arttirdi.

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, bazi internet sitelerinde firsatçilarin serbest piyasa ilkesiyle asla bagdasmayacak sekildeki fahis artislari çok detayli yakindan takip ettiklerini duyurdu. Fahis fiyat artisina karsi devreye alinan uygulamalar üzerinden gerekli tedbirlerin alinacagi vurguladi.

"Elinde 150-200 daire olan arsa sahipleri var"

AKAMDER Baskani Mustafa Karslioglu, hükümetin elini tasin altina koydugunu ancak firsatçilar nedeniyle piyasanin rahatlamadigini söyledi.

Karslioglu, “Hükümetimizin verdigi bu destegi en iyi sekilde piyasaya yansitmamiz gerekiyor. Bu ekonomik sikintilarin içerisinde hükumetimiz böyle bir olanak saglamisken biz buradan meslektaslarimiza, ev saticilarina bunu bir firsatçiliga dönüstürmemelerini istiyoruz. Bundan 1 hafta önce ne fiyat istiyorsa simdi de ayni fiyati uygularsa en azindan hükumetin verdigi destek ile piyasa rahatlamis olur. Ev almak isteyenler evini alir” diye konustu.

Müteahhitlerin ev fiyatlarini arttirmadigini kaydeden Karslioglu, “Bu ev fiyatlarini arttiranlar inanin müteahhitler degil. Fiyatlari arttiran elinde birden fazla daire olan arsa sahipleridir. Müteahhidin elinde daire kaldigini zannetmiyorum. Birden fazla tapusu olanlarin Maliye Bakanligi ve Ticaret Bakanligi tarafindan arastirilip incelemeye alinmasi gerekiyor. Görülecek ki bizim hakliligimiz ortaya çikacak. Bunlarin yüzde 90’i arsa sahibidir” ifadelerini kullandi.

“Büyük bir yaptirim uygulanmali”

Ev fiyatlarina alt-üst sinir getirmenin pek mümkün olmayacagini aktaran Karslioglu, “Burada ki alt ve üst sinirimizin vicdan olmasi gerekiyor. Arastirma ile bu fiyatlari arttiranlarin tekellesmis, kartellesmis arsa sahipleri oldugunu göreceklerdir. Bunun için onlara büyük bir yaptirim uygulanmali. Bu kadar tapusu olan adamin rayiç bedeli ne ise ayni fiyattan satsinlar. Hükümet elini tasin altina koydu, onlar da koysunlar” dedi.

Bazi arsa sahiplerinin 150-200 dairesi oldugunu ve saatlik zam yaptigini belirten Mustafa Karslioglu, “150-200 dairesi olan arsa sahiplerini sayabilirim ben size. Günlük degil bu adam saatlik zam yapiyor. Burada müteahhidin ne kabahati var. Elinde daire olan müteahhit kalmadi zaten. Hepsi yatirimcilara dönüstü” seklinde konustu.

Kaynak: İHA