Elazig'da Kadinlarin El Emekleri Görücüye Çikti

Elazig Halk Egitim Merkezi’nde kursiyerlerin eserleri açilan sergide görücüye çikti.

Elazig'da Kadinlarin El Emekleri Görücüye Çikti
Elazig Halk Egitim Merkezi’nde açilan filografi ve tel kirma kurslarina katilan kadinlar, birbirinden güzel eserler ortaya çikardi. Eserler bir AVM’de düzenlenen sergide görücüye çikti. Serginin açilisina Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit, Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Il Müftüsü Selami Aydin, STK temsilcileri, kursiyer kadinlar ve vatandaslar katildi.

Yilsonuna kadar 60 bin kursiyere hizmet verme hedefinde olduklarini ifade eden Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit, “Il genelinde bugüne kadar egitim ögretim sürecinde il merkezinde 33 bin, çevre iller ve ilçeler ile beraber 40 bine yakin Halk Egitim Merkezlerimizde kursiyerlerimize hizmet verdik. Insallah yilsonuna kadar da biz bu rakami 60 bine tasimak iradesinde ve niyetindeyiz. Bu Elazig nüfusunun yaklasik yüzde 12’sine tekabül ediyor. Önümüzdeki yilda da insallah bu sayiyi daha da artirarak hizmetlerimizi ve egitimlerimizi sürdürecegiz" dedi.

Elazig’daki vatandaslarin yüzde 12’sinden fazlasina kurs vermeyi amaçladiklarini aktaran Halk Egitim Müdürü Kenan Tabar da, ”Vatandaslarimizin yüzde 12’sinden fazlasina kurs verme amacimiz var. Bu yolda da ilerliyoruz. Bu günde bu kurslarimizdan filografi ve el sanatlari kursumuzu açtik, vatandaslarimizin begenisine sunduk. Bu sergilerimiz devam edecek, haziran ayninin ilk haftasinda da hayat boyu ögrenme senligi olarak Elazig’da bir senlik düzenleyecegiz. Tüm vatandaslarimizi o senlige de bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA