Bozüyük'te Engelli Gençlere Asker Kinasi Yakildi

Engelliler Haftasi nedeniyle Bozüyük Engelliler Dayanisma Dernegi tarafindan 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler için kina eglencesi düzenlendi.

Bozüyük'te Engelli Gençlere Asker Kinasi Yakildi
Bozüyük Belediyesi Dügün Salonu’nda yapilan ve engelli gençlerin askerlik heyecanini doyasiya yasadigi programa ilçe Kaymakami Adem Öztürk, Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Belediye Baskan yardimcilari, Kent Konseyi Baskani Nurettin Oydu, siyasi parti ile sivil toplum kurulusu temsilcileri, dernek üyeleri ve aileleri katildi.

Program sehitlerimiz için saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsimizin okunmasi ve Kur’an-i kerim tilaveti ile basladi.

Açilis konusmasini yapan dernek Baskani Ismail Çelik tüm misafirlere "hos geldiniz" diyerek "Bizler dernek olarak yilin 1 haftasi 1 günü degil, 365 günü engelliler günü olarak degerlendirmekte, faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Toplumsal bilinçlenme ve farkindalik çok önemli. Bizler önümüzdeki engelleri sizlerin ve toplumun destegi ile kaldiracagiz" dedi.

Ardindan konusan Ilçe Kaymakami Adem Öztürk’te programda bulunmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek "Bu hafta dolayisiyla engelli kardeslerimize dikkat çekmek, onlarin sorunlarini çözmek, sorunlariyla daha yakindan ilgilenmek, için güzel bir firsat. Bu amaçla burada bu sehrin tüm yetkilileri ile birlikte sizlerin huzurundayiz. Dernegin faaliyetlerini yakindan takip ediyorum. Bizler de yaptiginiz her çalismaniza imkanlar ölçüsünde destek veriyoruz ve bundan sonra da destek vermeye devam edecegiz" dedi.

Bozüyük Belediye Baskani M. Talat Bakkalcioglu da salonda bulunan tüm misafirlerle yakindan ilgilenerek sohbet etti. Baskan Bakkalcioglu etkinligin düzenlenmesinde emek veren herkese tesekkür ederek "Bir günlük de olsa temsili askerlik görevini yerine getirecek askerlerimizi ve ailelerini kutluyor, hayirli teskereler diliyorum. Etkinlige katilim gösteren herkese de ayrica tesekkür ediyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan Dernek faaliyetlerine destek veren gönüllülere protokol üyeleri tarafindan plaket takdiminde bulunuldu, misafirlere de yemek ikram edildi. Duygulu anlarin yasandigi ve engelli ailelerinin göz yasini tutamadigi kina gecesinde asker adaylarina kina yakildi, davetliler müzik esliginde doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA