ZBEÜ'nün Kurumsal Akreditasyon Süreci Basliyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi; Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK)’nun Kurumsal Akreditasyon Programina dâhil edildi.

ZBEÜ'nün Kurumsal Akreditasyon Süreci Basliyor
ZBEÜ, 2016 yilinda Avrupa Üniversiteler Birligi (EUA)’nin Kurumsal Degerlendirme Programi (IEP) tarafindan akredite edildi. Ardindan 2017 yilinda YÖKAK’in Kurumsal Dis Degerlendirme Programi’na dahil oldu. Bu programlara Türkiye’de ilk dâhil olan üniversiteler arasinda yer alan üniversite; tüm birimlerinde kalite güvencesi çalismalarina kararlilikla devam etti. 2020 yilinda ise YÖKAK kurumsal Izleme Programi’na katilmak üzere seçildi.

Yüksekögretim Kalite Kurulu, Kurumsal Akreditasyon Programi’na yapilan basvuru üzerine gerçeklestirdigi degerlendirme sonucunda, üniversitenin Programa katilmasina onay verdi. Böylelikle ZBEÜ, programa katilacak 30 üniversite arasinda yer almaya hak kazandi. Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, YÖKAK’in Programa katilmak üzere seçilen üniversitelerle yaptigi toplantiya katildi.

Toplantida YÖKAK Baskani Prof. Dr. Muhsin Kar, Kurumsal Akreditasyon sürecinden geçecek 30 üniversitenin rektörü ile bir araya geldi ve akreditasyon süreci hakkinda bilgi verdi.

Üniversitenin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programi’na dâhil olmasiyla ilgili bir açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Kalite kültürünü tüm kurumsal süreçlerin bir parçasi haline getiren üniversitenin Türkiye’de kalite süreçleri arasinda ilk yer alan üniversiteler arasinda oldugunu belirtti ve Avrupa Üniversiteler Birligi (EUA)’nin Kurumsal Degerlendirme Programi’na katilan ilk 20 üniversite arasinda oldugunu vurguladi. Özölçer, üniversitenin degerlendirme sürecini basariyla tamamladiginin altini çizerek “YÖKAK’in kurulusundan sonra Üniversitemiz Kurumsal Dis Degerlendirme Programi’na hemen katilmistir. Üniversitemizin Kurumsal Akreditasyon Programi’na 2022 yilinda seçilen 30 üniversite arasinda yer almasi kalite güvencesi alanindaki basarimizin bir göstergesidir. Kurumsal akreditasyonu basariyla elde edip kalite güvencesi alanindaki basarilarimizi bir kez daha taçlandiracagimiza inaniyorum ve kalite süreçlerine destek veren tüm akademik ve idari personele tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA