'Zamanin Eskitemedikleri' Sergisi Kapilarini Açti

22 Mayis tarihlerinde Eminönü Yeni Cami Hünkar Kasri’nda ziyaretçilerini agirlayacak.

'Zamanin Eskitemedikleri' Sergisi Kapilarini Açti


Istanbul Ticaret Odasi (ITO), kültürel miraslari yarina tasimak amaciyla gerçeklestirdigi sanat etkinlikleri kapsaminda, Eminönü Yeni Cami Hünkar Kasri’nda ’Zamanin Eskitemedikleri’ sergisini açti. Serginin açilisi ITO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Israfil Kuralay ve çini sanatçisi Kübra Erdogar tarafindan yapildi. Sergide yer alan çini eserler geleneksel yöntemlerle yapilirken, eserlerde lale, hatai ve penç motifleri yer aliyor. Çok sayida sanatseverin katilim gösterdigi sergi, 22 Mayis tarihine kadar Eminönü Yeni Cami Hünkar Kasri’nda ziyaretçilere açik olacak.

"Kültüre, sanata, edebiyata yapilan yatirim, gelecege yapilan yatirim demektir"

Kurdeler kesiminin ardindan açiklamalarda bulunan ITO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Israfil Kuralay, "Zamanin Eskitemedikleri’ çini sergimizi ziyarete açtik. ITO olarak her daim sanatin ve sanatçinin yaninda olmaya gayret ediyoruz. Biz sadece ekonomik ve sektörel hedefleri amaçlamiyoruz. Sosyal ve kültürel çalismalarimizla kültür ve sanat camiamiza destek olan çalismalar yapiyoruz. 2009’da restorasyonunu tamamladigimiz Yeni Cami Hünkar Kasri’nda sanatimiza ve sanatçilarimiza yer açiyoruz. Çünkü biliyoruz ki ülkelerin ve toplumlarin gelecege güvenle bakabilmelerini saglayan sadece maddi güçleri degildir. Bundan ziyade sanat ve medeniyet birikimleridir. Kültüre, sanata, edebiyata yapilan yatirim, gelecege yapilan yatirim demektir. Özgün eserleri veya hizmetleriyle öne çikan degerlerimiz için ne yapsak azdir. Kültür ve sanat hayatimiza çok önemli katkilarda bulunan herkese mütesekkiriz. Sanatçilarimiz, yazarlarimiz, sairlerimiz her türlü iltifati fazlasiyla hak ediyor. Biz de bu siardan ayrilmadan çalismalarimiza devam edecegiz. Kültürel mirasimiza sahip çikmak ve yarinlara tasimak için projeler hayata geçirmeye devam edecegiz. Kübra Erdogar’a bu yolda bize eserleriyle destek oldugu için sükranlarimi sunuyorum. Sanatçimiz aslinda bir fizikçi ve doktora çalismalarina devam ediyor. Sanatçimiz çini sanati üzerine çalismaya devam ediyor. Asirlik ve köklü bir geçmise sahip olan çini, geleneksel Türk el sanatlari alaninda kültürel bir miras olarak baskösede yerini alir. Camilerimiz basta olmak üzere bütün tarihi eserlerimiz çininin ince çizgileriyle ve dokunusuyla farkli bir estetik kazanmistir. Hatta Türk Çini Sanati, medeniyetimizi tarihi form ve inceliklerle kültürel bir miras olarak evlerimize kadar tasimistir. Kütahya Çinisi, Iznik Çinisi birer dünya markasidir. Dünden bugün sabrin ve emegin mükafatini topraktan açan motiflerle bize gösteren sanatçilarimiza ve zanaatkarlarimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz. Sergimizin hayirlara, güzelliklere ve özellikle yeni sanatçilarimizin dogmasina, gelismesine vesile olmasini diliyoruz" ifadelerini kullandi.

Çini sanatçisi Kübra Erdogar ise "2016 yilindan beri çini sanatiyla ugrasiyorum. Çini eserlerinde genellikle kirmizi ve kobalt mavisi renkler bulunur. Eserlerimde lale, hatailer ve penç motifleri bulunuyor. Eserlerde geleneksel motifler var. Bu eserleri geleneksel yöntemlerle hazirladim" dedi.

Kaynak: İHA