Yenimahalle'de Gençlik Festivali Basliyor

Yenimahalle Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla hafta boyu birbirinden renkli etkinlikler düzenleyecek.

Yenimahalle'de Gençlik Festivali Basliyor
Yenimahalle Belediyesi tarafindan 15-21 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen Gençlik Festivali’nde spor turnuvalarindan yarismalara, dans gösterilerinden konsere kadar dolu dizgin bir program hazirlandi. Pandemi nedeniyle verilen uzun aranin ardindan Yenimahalleliler, bu yil bayram coskusunu yeniden yasayacak.

Festival 15 Mayis’ta start aliyor

19 Mayis kutlamalari 15 Mayis Pazar günü Batikent Ismail Hakki Tonguç Parki’nda sabah sporu ile start alacak. Ayni gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde ise Hentbol turnuvasi baslayacak. 16 Mayis Pazartesi günü Batikent Haci Sabanci Yüzme Havuzu’nda yüzme yarislari, 17 Mayis Sali günü ise Ragip Tüzün Parki’nda dart, okçuluk ve masa tenisi turnuvalari düzenlenecek. 18 Mayis Çarsamba günü ise Anitkabir ziyareti ile baslayacak olan etkinlikler, Ali Öcal Stadi’nda futbol turnuvasi, Ragip Tüzün Parki’nda kick boks turnuvasi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde voleybol turnuvasi ile devam edecek. 19 Mayis Persembe günü futbol ve voleybol turnuvalarinin ödül törenleri yapilirken Ali Öcal Stadi’nin da açilisi yapilacak. 20 Mayis Cuma günü ise zumba gösterileri GMKA’da dans severleri bulusturacak. 21 Mayis Cumartesi günü bisiklet turuyla devam eden Gençlik Festivali 22 Mayis Pazar günü Batikent Vedat Dalokay Parki’nda Gazapizm konseriyle son bulacak.

Öte yandan “Yenimahalle’de bu da olmali dedigin projeni yaz, birlikte hayata geçirelim” sloganiyla düzenlenen ve 13-24 yaslari arasinda Yenimahalle’de ikamet eden gençlerin katilim sagladigi ödüllü Gençligin Yenimahalle’si Proje Yarismasi’nin da 1’incisi belirlenecek. Yarismayi kazanan proje, Yenimahalle Belediyesi tarafindan hayata geçirilecek.

Baskan Yasar’dan davet var

Milli Bayramlarin da dini bayramlarin da Yenimahalle’de dolu dolu kutlandigini hatirlatan Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, "19 Mayis 1919’da Samsun’da yakilan bagimsizlik mesalesi, bu topraklarda sonsuza kadar yanmaya devam edecek. Ata’mizin Türk gençligine armagan ettigi bu bayrami coskuyla kutlamak için tüm yurttaslarimizi hafta boyunca ilçemizin dört bir yaninda yapacagimiz etkinliklerimizde bulusmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA