Türkiye'nin Iç Ve Dis Siyaseti Aziziye'de Konusuldu

Aziziye Belediyesi tarafindan organize edilen “Türkiye’de Iç ve Dis Siyasetteki Güncel Gelismeler” konulu panel büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin Iç Ve Dis Siyaseti Aziziye'de Konusuldu
Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Görevlisi Tarkan Zengin’in moderatörlügünü yaptigi, Gazeteci Zafer Sahin ve Türkiye Gazetesi yazari Yusuf Alabarda’nin da konusmaci olarak katildigi panel, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçeklestirildi.

Gençlerin ilgiyle takip ettigi panelde Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan da önemli mesajlar verdi. Baskan Orhan, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tecrübesi, öngörüleri ve sagduyusu sayesinde Türkiye’yi dizayn etmeye çalisan her türlü iç ve dis girisim bertaraf edilmekte ve ülkemiz hem bölgesel, hem de küresel bir güç olma hedefine dogru emin adimlarla ilerlemektedir” dedi.

“Her hadise birbiriyle baglantili”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, AK Parti Aziziye Ilçe Baskani Ensar Coskun, MHP Aziziye Ilçe Baskani Murat Karadas’in yani sira meclis üyeleri, AK Parti kadin ve gençlik kollari teskilat mensuplarinin da katildigi panelin açilis konusmasini Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan yapti. Baskan Orhan, dünyada ve Türkiye’de cereyan eden her gelismenin birbiriyle dogrudan ya da dolayli olarak baglantili oldugunun altini çizerek, Mesela, günümüzde yasanan küresel ekonomik kriz, pandemi döneminin hemen ardindan tüm dünyayi bir anda etkisi altina almis, insanligi zor ve sancili bir süreçle karsi karsiya birakmistir. Yani bugün dünyanin neresine giderseniz gidin; arz-talep dengesinin bozulmasi ve tedarik zincirinin sekteye ugramasi gibi sebeplerden dolayi ülke ekonomilerinin bas basa kaldigi problemlere rastlarsiniz” hatirlatmasinda bulundu.

Türkiye’nin Politik Ve Stratejik Önemi

Türkiye özelinde degerlendirmelerde de bulunan Orhan, “Binlerce yillik medeniyet ve kültür birikiminin izlerini tasiyan ve ruh kökleriyle neredeyse dünyanin dört bir yanina uzanan bizler ve haliyle Türkiye’de, takdir edilmelidir ki bu ve benzeri mücadeleler çok daha çetin ve zorlu olacaktir. Çok uzaklara gitmeden, yakin siyaset tarihimize söyle bir göz atan herkes, ülkemizin sahip oldugu politik ve stratejik önemi hemen kavrayacaktir. Üzerinde bulundugu cografyada hem bölgesel ve hem de küresel açidan kilit bir konumda bulunan Türkiye’miz, dogal olarak uluslararasi arenada istahlari sürekli kabartmis; bu topraklar üzerinde sürekli emperyal düsler kurulmus ve bu amaçla batili güçlerin sahneledigi bin bir türlü oyuna da, yine bu aziz vatan taniklik etmistir. Mücadele zor olacaktir, çünkü küresel aktörler, gelisen, güçlenen, ayaklari üzerinde duran, uluslararasi arenada kural koyan ve belirleyici konuma gelen bir Türkiye’yi asla arzulamayacaktir” diye konustu.

Orhan: Yükselisimiz Devam Edecek

Türkiye’nin kendi iç dinamiklerine yöneldigi her dönemde darbeler, muhtiralar veyahut da toplumsal hadiselerle engellenmeye çalisildigini vurgulayan Baskan Orhan, “Geçmisteki askeri darbeler gibi, 15 Temmuz darbe girisimi de, Gezi Parki ve 17/25 Aralik olaylari gibi hadiseler de, iste bu küresel aklin ürünü, karanlik odaklar ve ser güçlerinin bir mahsulüdür. Ülkemizdeki gelisim sürecini bu yollarla sekteye ugratamayacaklarini anlayan ayni aktörler, bu kez ekonomik saldirilar ve son olarak da siginmacilar üzerinden bir gündem olusturmaya; ülkede toplumsal barisi ve iç huzuru bozmaya yönelik adimlar atmaya çalisiyorlar. Iste bu yüzden ne mutlu ki, Türkiye’de artik kararli bir liderlik var. Kim ne derse desin, kim hangi algilarla, hangi kurgularla ve hangi hesaplarla Türkiye’ye istikamet göstermeye çalisirsa çalissin, bostur, beyhudedir. Yükselisimiz, güçlenisimiz ve ilerleyisimiz Allah’in izniyle devam edecek, Türkiye’nin yenidünya düzenindeki yeri hiç süphesiz zirveler olacaktir. Allah, birlik ve beraberligimizi daim, ülkemizi ve aziz milletimizi kaim kilsin!” niyazinda bulundu.

Her iki haberden birisi yalan!

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fevzi Polat’in da baskanlik uygulamasina dair vurgularda bulundugu panelde; Gazeteci Zafer Sahin iletisim araçlari üzerinden yapilan manipülasyonu, diger panelist Yusuf Alabarda ise, Türkiye’nin güvenlik ve savunma politikalarina degindi.

Gazeteci Zafer Sahin, iletisim araçlarinin çesitlilik kazandigi günümüzde bilgi kirliligi ve manipülasyonun da yaygin hale geldigini belirterek, “Bu öyle bir hâl aldi ki, neredeyse her iki haberden birisi asilsiz ve algi yönetimini amaçlar oldu. Bu anlamda Türkiye’de yabancilar tarafindan fonlanan çok sayida yayin kurulusu var, çok ciddi ofisler var. Amaçlari belli, algi olusturmak, kamuoyunu yanlis yönlendirmek, manipülatif yayinlarla kafalari karistirmak ve bu yolla bireylerin devlete olan güvenini ve aidiyetlerini sarsmak. Buna örnek olarak; Katarli ögrencilerin Türkiye’de sinavsiz Tip Fakültesi okuyabilecekleri yalanini rahatlikla gösterebiliriz. Üstelik bu yalani da üniversite sinavlarina saatler kala ortaya attilar. Bu yüzden dikkatli olmak lazim, temkinli olmak ve her duyuma kayitsiz-sartsiz teslim olmamak lazim...” ifadelerini kullandi.

“Bunlar Iblis’le is tutuyorlar!”

Türkiye Gazetesi yazari Yusuf Alabarda ise, günümüz Türkiye’sinde sureti haktan görünenlerin masa altinda Iblis’le is tuttugunu belirterek, “Bunlar öyle kafalar ki, camiye gidip namaz kiliyorlar, dua ediyorlar, sonra gidip bilmem nerede sarap içiyorlar, on dakikada çeyrek domuz tüketiyorlar. Bunlara sormak lazim; siz hangi dine tabisiniz? Herkesin inanci ve görüsü kendine; ancak bizdenmis gibi görünüp bizim felaketimize zemin hazirlamak için çabalayanlara da sessiz kalacak degiliz!” dedi.

Osmanli’nin son döneminden örnekler veren Alabarda, “O dönemki kafayla simdiki de ayni kafa. Çikmis ‘ya istibdat ya hürriyet’ diyorlar. Hürriyet ipleri götürüp batinin eline vermek degildir. Ama bunlarin niyeti tam da budur. Milli olmaktan bahsediyorlar, gidip büyükelçilerden ve sefirlerden onay bekliyorlar. Bu ülkenin kendi IHA’sini, kendi SIHA’sini yapmasina bile tahammül edemiyorlar. Milli muharebe uçagi yapiyoruz, ‘neye yarayacak, karnimizi mi doyuracak?’ diyorlar. Hâlbuki o uçagi yapmak için on binlerce mühendis çalisiyor, ama bunu hiç hesaba katmiyorlar. Niyetleri bastan belli; çünkü bu milletin ve bu ülkenin selametini iste miyorlar” seklinde konustu.

Klavyeyi kullanan taraf olun!

Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Görevlisi Tarkan Zengin’in yönettigi panel, daha sonra soru ve cevaplarla devam etti. Kendilerine yöneltilen sorulara tek tek cevap veren panelistler, gençlere ise, “Ne yaparsaniz yapin, kesinlikle mouse degil, klavyeyi kullanan taraf olun! Her olayi, her bilgiyi, her duyumu sorgulayin, arastirin! Bilgiye ulasmak artik o kadar kolay ki! Üsenmeyin, medya okuryazari olun, özellikle sosyal medyayi en dogru ve en nitelikli biçimde kullanin!” tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA