TSOF Baskan Vekili Yiginer Açiklamasi 'Dünya'da Oldugu Gibi Ülkemizde De En Fazla Ölüm Trafik Kazalarindan Olmaktadir'

Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu Baskan Vekili Mehmet Yiginer, “Dünya’da oldugu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarindan olmaktadir. Sürücülerin egitimi, özellikle sürekli trafikte bulunmak zorunda olan soförlerin egitimi bu anlamda önem kazanmaktadir” dedi.

TSOF Baskan Vekili Yiginer Açiklamasi 'Dünya'da Oldugu Gibi Ülkemizde De En Fazla Ölüm Trafik Kazalarindan Olmaktadir'


Erasmus+ Programi Mesleki Egitim Için Stratejik Ortakliklar (KA202) faaliyeti çerçevesinde 2019 yili Teklif Çagrisi Döneminde sunulan “Ticari Araç Sürücülerinin Mesleki Yeterliliklerinin Artirilmasi’ baslikli, 2 yildir devam eden projenin son faaliyeti olan Final Konferansi toplantisi TSOF binasinda düzenlendi.

TSOF ve Ulusal Ajans arasinda imzalanan projenin son toplantisina TSOF Baskan Vekili Mehmet Yiginer, Tüm Egitim Dernekleri Federasyon’u Baskani Talat Yildiz ve MEB Özel Egitim Kurumlari Genel Müdürlügü Daire Baskani Fatih Kiratli katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi‘nin okunmasiyla baslayan toplantinin açilis konusmasini TSOF Baskan Vekili Mehmet Yiginer yapti.

“Amacimiz soförlük meslegini profesyonel olarak yapmak”

Soförlük mesleginin degerinin pandemide daha çok anlasildigini belirten TSOF Baskan Vekili Mehmet Yiginer, “Özellikle pandemi döneminde Avrupa’da da anlasildigi üzere soförlük mesleginin önemi bir kez daha ortaya koyulmus oldu. Tankerde çalisacak soför bulamadilar gelismis ülkelerdeki arkadaslarimiz. Hem Avrupa ülkelerinde olsun hem ülkemizde olsun su an ciddi anlamda bu isi profesyonel meslek olarak yapacak insanlarin sayisi da azaldi. Bizim buradaki amacimiz tabi ki Avrupa Birligi ile entegre bir sekilde bu isleri yapacagiz ama soförlük meslegini profesyonel olarak yapmak, daha kalici hale getirmek” diye konustu.



“Dünya’da oldugu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarindan olmaktadir”

Dünya’da ve ülkemizde en fazla ölüm sebebinin trafik kazasi oldugunu belirten Yiginer, “Soförlük meslegi ülkeden ülkeye degisiklik gösteren bir konu olmakla beraber genellikle sürücü belgesi olan kisilerin geçici olarak yaptigi bir is olarak görülmektedir. Bu bakis açisi da meslegin ve meslek mensuplarinin gelismesini engellemektedir. Dünya’da oldugu gibi ülkemizde de en fazla ölüm trafik kazalarindan olmaktadir. Sürücülerin egitimi, özellikle sürekli trafikte bulunmak zorunda olan soförlerin egitimi bu anlamda önem kazanmaktadir. Zaman zaman soförlerimiz ile ilgili sikayetler olmakla birlikte meslegin disipline edilmesi için birtakim önlemler sürekli gündemi isgal etmektedir” ifadelerine yer verdi.

TSOF ve Ulusal Ajans arasinda imzalanan proje 31 Mayis’ta sona erecek.
Kaynak: İHA