Sehidin Ismi, Esinin Ögretmenlik Yaptigi Okuldaki Kütüphanede Yasatilacak

Pamukkale Belediyesi tarafindan Denizlili Sehit Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’in adina Hüsamettin Kulakli Ilkokulu’na yapilan kütüphanenin açilisi törenle gerçeklestirildi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Sehidimiz Veli Kabalay’in adini esinin görev yaptigi okuldaki kütüphanede yasatmak istedik” dedi.

Sehidin Ismi, Esinin Ögretmenlik Yaptigi Okuldaki Kütüphanede Yasatilacak


Pamukkale Belediyesi hem egitime hem de manevi degerlerine sahip çiktigini göstermeye devam ediyor. Geçen yil 13 Mayis’ta Agri Dogubayazit Bölücek Hudut Karakolu’na bölücü terör örgütü tarafindan yapilan saldirida kahramanca çarpisarak sehit olan Özel Harekat Polisi Veli Kabalay’in adi esinin görev yaptigi Hüsamettin Kulakli Ilkokulu’nda yasatiliyor. Okulda bulunan kütüphane Pamukkale Belediyesi tarafindan yenilenerek modern bir görünüme kavusturuldu. 2 bin yeni kitapla doldurularak, Pamukkale Belediyesi Sehit Özel Harekat Polisi Veli Kabalay Kütüphanesi adi verildi.

Kütüphanenin açilis törenine, Sehit Veli Kabalay’in annesi, babasi, kardesi ve Hüsamettin Kulakli Ilkokulu’nda ögretmenlik yapan esi Sükran Kabalay ve sehidin kizi Asel ile birlikte, Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, kurum müdürleri, AK Parti Pamukkale Ilçe Baskani Ugur Gökbel, muhtarlar ile çok sayida vatandas katildi.



“Sehidimizin adini yasatacagiz”

Sehidin öz geçmisinin okunarak baslanan törende konusan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, egitim denince akan sularin durdugunu ifade ederek, “Bugüne kadar geçen süre içerisinde 5 adet okulumuzda burasi gibi kütüphanemizi çok sükür faaliyete açtik. Böylesine büyük bir açilis merasimi gerçeklestirmemistik. Bu vesileyle o diger 4 kütüphanemizin de büyük ve resmi açilisini gerçeklestirmis de oluyoruz. Tabi buradaki kütüphanemiz bizim için biraz daha farkli bir anlam tasiyor. Bizim özgür bir sekilde bu vatanin topraklarinda dolasabiliyor olmamizi saglayan, bu vatanin yurt olmasi için, bu topraklarin vatan olmasinin devam ettirilebilmesi için, canini seve seve veren nice yigitlerimiz var. Sehidimiz Veli Kabalay kardesimiz de bu vatan, bu bayrak ugruna canini seve seve verenlerden. Bu yigidimizin ailesi de hemen okulumuzun yaninda oturuyor. Ne güzeldir ki, sehidimizin bize emanet olan kiymetli esi de bu okulumuzda ögretmen. Kendilerini Ramazan ayi içerisinde ziyaret ettigimizde böyle bir projemiz oldugunu ifade etmistik. Kendilerinin de onayini almak suretiyle bu islerimizi çok hizli bir sekilde baslattik ve tamamladik.

Sehidin kuzeninden anlamli siir

Sehidin kuzeni Gökalp Iyilikçi kendi kaleme aldigi Sehadet Hirkasi adli siirini seslendirdi. Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, “Kelimelerimiz, sehidimizin fedakarligini, mertebesini birazcik bile yükseltmekten aciz. Kütüphaneyi burada ögrencilerimiz her kullandiklarinda eminim, sehitligi, sehitlik mertebesini ve Veli Kabalay’i bir kez daha anacaklar, hatirlayacaklar ve bu sehitlik kurumunun anlami bir kez daha düsünmüs olacaklar. Anlamli bir hizmet olmus. Sayin belediye baskanimizin egitim kurumlarinin taleplerine olan hassasiyetini büyük bir takdirle karsiliyorum. Kendisine huzurlarinizda tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Pamukkale Belediyesi Sehit Özel Harekat Polisi Veli Kabalay Kütüphanesi’nin açilisi dua ve gözyaslariyla yapildi. Kütüphanede sehit adina olusturulan köse ve fotograflari da dikkat çekti.

“Oglum adiyla yasasin”

Sehidin annesi Aysel Kabalay gözyaslari içinde yaptigi açiklamada, “Pamukkale Belediye Baskanimiza ve oglumun çocukluk arkadasi ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Oglumla yasarken de gurur duyuyordum, simdi daha çok gurur duyuyorum. Oglum adiyla yasasin” derken babasi Ismail Kabalay, “Kütüphanede emegi geçen basta Pamukkale Belediye Baskanimiza ve ögretmenlerimize çok tesekkür ederim. Oglumun sehadetinin yil dönümünde tekrar hatirladik. Bundan sonra da hep hatirlanacak” dedi.

Sehidin esi Sükran Kabalay da “Öncelikle bu fikri bize getiren, esimin çocukluk arkadasi Hüseyin Oturakli’ya, akabinde Pamukkale Belediye Baskanimiz Avni Örki’ye çok tesekkür ediyorum. Ben de bu okulda görev yapiyorum. Görev yaptigim okulda, bu kütüphane ile adinin yasayacak olmasi çok anlamli ve gururlu. Bu nedenle daha da duyguluyuz bugün. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA