Mersin Valisi Ali Ihsan Su Diyarbakir Valiligine Atandi

MERSIN – İçel Valisi Ali Ihsan Su, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzaladigi Valiler Atama Kararnamesi ile Diyarbakir Valiligine atandi. Yaklasik 5 yildir İçel’de görev yapan Vali Su’nun yerine ise Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan getirildi.

Mersin Valisi Ali Ihsan Su Diyarbakir Valiligine Atandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla ’Cumhurbaskanligi Valiler Atama Kararnamesi’ Resmi Gazetede yayimlandi. Kararnameye göre, 10 ilin valisi yer degistirdi, 9 ilin valisi ‘vali-mülkiye basmüfettisligi’ görevine getirilirken, 9 ile yeni vali atandi.

İçel Valisi Su, Diyarbakir’a, Sirnak Valisi Pehlivan İçel’e atandi

Atama kararnamesi ile İçel Valisi Ali Ihsan Su’nun da görev yeri degisti. 21 Haziran 2017 tarihinden bu yana İçel’de görev yapan Su, kararname ile Diyarbakir Valiligine atandi. Vali Su’nun yerine ise Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan getirildi.

Rize’nin Hemsin ilçesinde dogan 45 yasindaki Vali Pehlivan, 2017-2019 tarihleri arasinda Bayburt Valisi olarak görev yapti. 18 Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayimlanan Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Sirnak Valiligine atanan Pehlivan, yaklasik 2,5 yillik görevinin ardindan İçel’e atandi.

Evli ve iki çocuk babasi olan Vali Pehlivan, iyi derecede Ingilizce biliyor.
Kaynak: İHA