Kuzenini Öldüren Doktorun Emniyet Ifadesi Ortaya Çikti

Gaziantep’te husumetli oldugu kuzenini öldüren doktor Bekir Çelik’in emniyet ifadesi ortaya çikti. Ifadesinde olaydan önce 2 defa 112’yi arayarak polis ekibi talep ettigini aktaran Çelik, kuzenlerine borç para vermedigi için aralarinda husumet basladigini belirterek, öldürdügü kuzeninin kendisine satirla saldirdigini söyledi.

Kuzenini Öldüren Doktorun Emniyet Ifadesi Ortaya Çikti
Gaziantep’te 2 gün önce husumetli oldugu kuzeni Alaaddin Çelik’le (34) ofisinin önünde tartismaya Kadin Dogum Uzmani Bekir Çelik, kuzenini silahla vurarak öldürdü. Satirli silahli kavgaya dönüsen tartisma esnasinda kuzeni Enes Çelik’i de yaralayan doktor Bekir Çelik, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Dün çikarildigi mahkemece tutuklanan doktor Çelik’in emniyet ifadesi ortaya çikti.

Doktor Çelik’in amcaogullari ile aralarinda baslayan husumetten dolayi 20 gün önce Batikent Polis Merkezi Amirligi’ne giderek kendisi ve ailesi hakkinda koruyucu tedbir karari çikarttirdigi ögrenildi.

2 defa 112’yi aramis

Kuzeni Alaaddin Çelik’i öldürmeden önce ofisinin önünde onun kardesleri Enes ve Mehmet Çelik tarafindan darp edildigini ifadesinde belirten doktor Çelik, olay öncesinde 2 defa 112 Acil Çagri Merkezini arayarak risk altinda oldugunu ve ofisinin oldugu siteye polis ekibi gönderilmesini talep ettigini söyledi.



“Borç para vermeyince husumet basladi”

Emniyette verdigi ifadede öldürdügü kuzeni Alaaddin ile kardesleri Enes ve Mehmet’e her zaman elinden gelen yardimi yaptigini aktaran Çelik, kuzeni Enes’e araba alirken 50 bin lira borç para verdigini söyledi.

Ardindan Mehmet ile Alaaddin’in de kendisinden borç para talep etmeye basladigini belirten Çelik, “Bende kendileriyle bir daha görüsmedim. Bu tavrimdan dolayi aramizda husumet basladi.

Bundan 20 gün önce Batikent Ibrahimli Polis Merkezine gidip isim vermeden tehdit edildigimi söyleyerek adima ve ailem adina can güvenligi tedbiri talebinde bulundum. Hakkimda ve ailem koruyucu tedbir koruyucu tedbir karari uygulandi” ifadelerini kullandi.

“Beni darp edip çantami çaldilar”

Ifadesinde olay anini da anlatan doktor Çelik, 13.00 gibi dayisi A.Ç. ile ofisten çiktigini söyledi.

Merdivenlerden indigi sirada sitenin alt katinda kuzenleri Enes ile Mehmet’i gördügünü aktaran Çelik, ifadesinde, “Bende onu görünce 112’yi aradim. Risk altinda oldugumu bir ekip gönderilmesini istedim. O sirada Mehmet ve Enes gelip beni darp etti. Ikisinden biri omuzuma asili olan çantami alip kaçti. Bunun üzerine 112’yi tekrardan arayip durumu anlattim. Bir an önce ekibin gelmesini istedim” dedi

“Alaattin bana satirla saldirdi, kendimi korumak için ates ettim ”

Polisi beklemek için site güvenliginin önüne indigi sirada saginda Enes, solunda Mehmet Çelik’i gördügünü paylasan Çelik, “O esnada Alaattin Çelik elinde satirla benim üzerime hizla gelmeye basladi.

Bende kendimi koruma amaçli tasima ruhsatli silahimi çikarip atisa hazir hale getirdim. Aramizda çok az bir mesafe kala Alaattin’in ayagina dogru ates ettim. O sira Alaattin yere düstü. Mehmet ve Enes’e de onlari korkutmak için ates ettim. Üzerime gelemediler. Tabancayi yere birakarak polislere teslim oldum. Saldiriyi def etmek için silah kullandim. Kimseyi öldürme amacim yoktu. Keske bu sekilde sonuçlanmasaydi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA