Kirikkale Üniversitesi Rektörü Aslan Açiklamasi 'Bilim Ve Teknoloji Alaninda Hiçbir Zaman Bu Millet Geride Kalmadi'

Kirikkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Tarihe dönüp baktigimizda bu millet ne yapmis onu göreceksiniz. Bizim geçmisimiz kesintisizdir. Inisli-çikisli zamanlar olmustur ancak sunu çok iyi bilin ki bilim ve teknoloji konusunda hiçbir zaman bu millet geride kalmamistir” dedi.

Kirikkale Üniversitesi Rektörü Aslan Açiklamasi 'Bilim Ve Teknoloji Alaninda Hiçbir Zaman Bu Millet Geride Kalmadi'
Prof. Dr. Fuat Sezgin Islam Bilim Tarihi Arastirmalari Vakfi (IBTAV) ile Milli Egitim Bakanligi arasinda Türkiye genelindeki liselerde "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Islam Bilim Tarihi" konulu seminerler düzenleniyor. Çorum’da da düzenlenen seminerlerde Sungurlu Fen Lisesi, Özejder Sosyal Bilimler Lisesi, Çorum Belediyesi Hayrettin Karaman Imam Hatip Lisesi, Sehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerine Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Türk bilim insanlari tanitildi. Kirikkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Sungurlu Fen Lisesi’nde düzenlenen seminerde yaptigi konusmada bilim ve teknoloji konusunda hiçbir zaman bu milletin geride kalmadigini ifade ederek, ülkenin yetistirdigi bilim adamlarinin dünyaya tanitilmasi noktasinda vakfin önemli çalismalara liderlik ettigini söyledi.

Prof. Dr. Aslan, “Tarihe dönüp baktigimizda bu millet ne yapmis onu göreceksiniz. Onu gördügünüzde belirli zamanlarda tarihimize yönelik gündeme getirilen söylemlerin asilsiz oldugunu göreceksiniz. Bizim geçmisimiz kesintisizdir. Inisli-çikisli zamanlar olmustur ancak sunu çok iyi bilin ki bilim ve teknoloji konusunda hiçbir zaman bu millet geride kalmamistir” dedi.

Milli Savunma Bakan Yardimcisi Muhsin Dere de, Sungurlu’yu savunma sanayiinin önde gelen merkezlerinden biri yapacaklarini ifade ederek, “Kirikkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan hocamizin buralara gelmemde büyük bir emegi vardir. Hepinizin huzurunda hocamiza tekrardan tesekkürlerimi ediyorum. 700’lü ve 800’lü yillari bu günlere getirip heyecanla anlatilmasi gerçekten beni de etkiledi. Hocamiza bu güzel konferanstan dolayi tesekkürlerimizi sunuyorum” seklinde konustu.

Seminere Sungurlu Kaymakami Fatih Görmüs, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ihsan Sepetçi ve ögrenciler katildi.

Akademik basari gösteren ögrencilerin ödüllendirilmesinin ardindan seminer sona erdi.
Kaynak: İHA