Kartal Belediyesi'nin Ev Sahipliginde Glütensiz Hayat Senligi Yapilacak

Kartal Belediyesi; Glutensiz Hayat Dernegi, Toplum Merkezi ve Özel Kartal Kizilay Hastanesi isbirligi ile çölyak hastaligina ve hassasiyetine dikkat çekmek amaciyla ‘Glütensiz Hayat Senligi’ düzenliyor.

Kartal Belediyesi'nin Ev Sahipliginde Glütensiz Hayat Senligi Yapilacak
Tahillarin içinde bulunan glüten proteininin sebep oldugu çölyak hastaligina karsi toplumda farkindalik olusturmak için düzenlenecek Glütensiz Hayat Senligi’nde konusmacilar; Kizilay Kartal Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Büyükocak ile Kizilay Kartal Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmani Dyt. Nurdan Çeliktas, geç teshis edildiginde ince bagirsak kanserine neden olabilen, sagliga pek çok olumsuz etkisi bulunan çölyak hastaligi, bugday, arpa ve çavdar gibi besinlerde bulunan glüten proteini, hastaligin belirtileri ve neler yapilmasi gerektigi ile ilgili katilimcilara detayli bilgilendirmelerde bulunacak.

Çölyak hastaliginin taninmasi ve ulusal anlamda bilinç olusturulmasinin amaçlandigi farkindalik senligi, 14 Mayis Cumartesi günü, saat 14.00’da Kartal Meydani’nda gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA