Kadina Karsi Siddette Cezalari Arttiran Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi

Kadina karsi siddette cezalarin arttirilmasina iliskin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kadina Karsi Siddette Cezalari Arttiran Kanun Teklifi TBMM'de Kabul Edildi
AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam ve 109 AK Parti milletvekilinin imzasiyla sunulan Türk Ceza Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalasti. Kabul edilen metne göre Türk Ceza Kanunu’ndaki takdiri indirim nedenleri sinirlandiriliyor. Failin salt indirim almaya yönelik kilik ve kiyafetine özen göstermesi, takim elbise giymesi, kravat takmasi gibi durusmadaki sekli tutum ve davranislari, takdiri indirim nedeni olarak dikkate alinmayacak. Kadina karsi siddetle daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydiriciligin saglanabilmesi amaciyla kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, iskence ve eziyet suçunun kadina karsi islenmesi halinde cezasi artirilacak. Kasten öldürme suçunda ceza müebbet iken, bu suçun kadina karsi islenmesi halinde verilecek ceza agirlastirilmis müebbet hapse çikarilacak. Basit tibbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama suçunun kadina karsi islenmesi halinde cezanin alt siniri 4 aydan 6 ay hapse yükseltilecek. Iskence suçunun kadina karsi islenmesi halinde cezanin 3 yil olan alt siniri 5 yil hapse çikarilacak. Israrli takip olarak nitelendirilen fiiller müstakil bir suç haline getirilecek.

Kamu veya özel saglik kurum ve kuruluslari ve vakif üniversitelerinde görev yapan hekim ve dis hekimleri ile diger saglik meslek mensuplarinin saglik mesleginin icrasi çerçevesinde yaptiklari muayene, teshis ve tedaviye iliskin tibbi islem ve uygulamalar nedeniyle yapilan sorusturmalar hakkinda Memurlar ve Diger Kamu Görevlilerinin Yargilanmasi Hakkinda Kanun hükümleri uygulanacak.
Kaynak: İHA