Gazeteci Yerli Son Yolculuguna Ugurlandi

Kars Kuzeydogu Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci Muharrem Yerli, gözyaslari arasinda topraga verildi.

Gazeteci Yerli Son Yolculuguna Ugurlandi
Yaklasik 30 yildir kentte gazetecilik yapan, Serhat TV’de program yapimciligi, haber müdürlügü ve Genel Yayin Yönetmenligi görevini üstlenen ve 2004 yilinda Kars Bora Gazetesini kurarak yerel gazete yayinini sürdüren Muharrem Yerli dün sabah saatlerinde Faikbey Caddesinde evden çarsiya gelirken kalp krizi geçirdi. Kafkas Üniversitesi arastirma hastanesinde yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Muharrem Yerli’nin cenazesi Kars Kuzeydogu Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen ugurlama töreninin ardindan dogum yeri olan Arpaçay ilçesine bagli Polat Köyünde topraga verildi.

Kars Kuzeydogu Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen törene siyasi parti temsilciler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve çok sayida seveni katildi.

Kars Kuzeydogu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Yargiç Harmankaya Muharrem Yerli’nin arkasinda hos bir seda biraktigini belirtti.

Harmankaya, “Merhum kardesimiz Muharrem Yerli arkasinda hos bir seda birakarak dönenlerden birisi. Yerli, sehir milliyetçisi ve Kars sevdalisi bir meslektasimiz. Onu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Cemiyetimizin 30 yillik üyesi ve çalisma arkadasimizdi. Meslegi için çile çeken ve bedel ödemeyi her zaman göze alan ve bundan da çekinmeyen bir abimizdi. Çalismasi ve durusu ile Basin camiasinin her zaman örnek aldigi bir kisilik idi. Kendisini çok genç bir yasta kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisi Kars basinina çok degerli eserler kazandirmistir. Yerelden ulusala tasidigi programlari ve yazilari ile kendisi her zaman minnetle hatirlanacaktir. Gerçek bir gazeteci kisilige sahip dava adamiydi. Bizim için bir ögretmen ve bir abi idi. Kendisini özleyecegiz ve hep güzel anilarla anacagiz. Camiamizin, ailesinin ve sevenlerinin basi sag olsun” dedi.

Damga Gazetesi sahibi ve Istanbul Gazeteciler Dernek Baskani Mehmet Mert ise meslektasi ve arkadasini son yolculuguna ugurlamanin hüznü içerisinde oldugunu kaydetti.

Gazeteciler Cemiyeti önünde düzenlenen törenin ardindan Yerli, Polat köyünde kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verildi.

Kaynak: İHA