Denizli'nin Sanli Destani 103 Yasinda

Denizlililer, 103 yil önce kentin sanli destaninin yazildigi Milli Mücadele Günü’nü yine coskuyla kutlayacak. Baskan Zolan, tüm hemsehrilerini 15 Mayis 2022 Pazar günü saat 17.30’da 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda baslatacaklari Milli Mücadele Yürüyüsüne davet etti.

Denizli'nin Sanli Destani 103 Yasinda


Yunanlilarin 15 Mayis 1919’da Izmir’i isgal etmesinden kisa süre sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliginde milli mücadele atesini yakan Denizli, her yil oldugu gibi bu yil da kentin 103 yillik sanli destanini ayni ruh ve heyecanla kutlayacak. Denizli Büyüksehir Belediyesinin geleneksellestirdigi 15 Mayis Denizli Milli Mücadele Günü etkinliklerinde ilk program 15 Mayis 2022 Pazar günü saat 17.15’de 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda yapilacak. Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan’in Atatürk Aniti’na çelenk sunmasiyla baslayacak programin ardindan saat 17.30’da Milli Mücadele Yürüyüsü baslatilacak. Denizlililer tam 103 yil önce oldugu gibi Bayramyeri Meydani’na kadar Denizli Sancagi esliginde Milli Mücadele Yürüyüsü gerçeklestirecek.

Baskan Zolan fetvayi okuyacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi esliginde yapilacak kortej Atatürk Caddesi ve Kayalik Caddesi’nden devam ederek Bayramyeri Meydani’na kadar ulasacak. Bayramyeri Meydani’nda sonlanacak yürüyüs sonunda ise bir anma töreni gerçeklestirilecek. Çesitli etkinliklerin yapilacagi programda Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Müftü Ahmet Efendi’nin 103 yil önce Bayramyeri Meydani’nda okudugu fetvayi bir kez daha vatandaslarla paylasacak.

Denizli hiçbir zaman düsmana geçit vermedi

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Denizli’nin bitmek tükenmek bilmeyen vatan sevdalisi bir sehir oldugunu söyledi.

1148 Kazikbeli ve 1176 Miryokefalon’da düsmana geçit vermeyen atalarinin milli mücadele yillarinda da isgale karsi ‘dur’ diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaninda yer aldigin anlatan Baskan Zolan, “Düsmana hiçbir zaman geçit vermeyen Denizlimiz, 15 Temmuz 2016 hain kalkismada da vatanina, bayragina sahip çikmis, yine devletinin ve milletinin yaninda yer almistir” dedi.

Milli Mücadele Günü Etkinliklerine tüm hemsehrilerini davet eden Baskan Zolan, “Tam 103 yil önce Denizli sancagimizla birlikte ayni ruh ve inançla milli mücadele ruhunu yüreklerimizde hissederek yürüyüsümüzü gerçeklestirecegiz. Denizli’mizin sanli ve serefli geçmisini yasatarak gelecege tasimaya devam edecegiz. Tüm Denizlilileri bu kutlu güne bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA