Antalya'da 'Dünya Müzikleri Konseri'

Antalya Büyüksehir Belediyesi Ismail Baha Sürelsan Konservatuvari Çok Sesli Gençlik Korosu ‘Dünya Müzikleri Konseri’ gerçeklestirdi. Dünyanin farkli ülkelerinden koro müzigi örneklerinin seslendirildigi konser begeniyle izlendi.

Antalya'da 'Dünya Müzikleri Konseri'


Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’na bagli Ismail Baha Sürelsan Konservatuvari ile Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi isbirligiyle düzenlenen Çok Sesli Gençlik Korosu ‘Dünya Müzikleri’ konseri, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçeklesti. Konsere Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Okan Yavuz, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Pasaoglu Yöndem, çok sayida ögrenci ve sanatsever katildi.



“Müzik evrensel bir dil”

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Ana Bilim Dali Yüksek Lisans Ögrencisi Nazli Ünlüsoy Aybas yönetiminde düzenlenen konserde dünyanin farkli ülkelerinden koro müzigi örnekleri seslendirildi. Müzigin evrensel bir dil olduguna vurgu yapilan ‘Dünya Müzikleri Konseri’ ile dünyanin farkli kültürel ve müzikal yapilari sanatseverlerle tanistirildi. Konserde Türkiye, Sirbistan, Kanada, Macaristan, Ispanya Bask bölgesi, Bulgaristan, Estonya, Güney Afrika toplumlarinin çok sesli koro eserleri müzikseverlerle bulustu.

“Çiçek takdim edildi”

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Okan Yavuz, konser sonrasinda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Pasaoglu Yöndem ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Ana Bilim Dali Yüksek Lisans Ögrencisi Koro Sefi Nazli Ünlüsoy Aybas’a çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA