Ankara Tren Gari'na Bombali Saldiri Davasinda Kasim Güler Tanik Olarak Dinlenecek

Ankara Tren Gari’nda 10 Ekim 2015 tarihinde DAES tarafindan gerçeklestirilen bombali saldiriya iliskin görülen davaya bugün de devam edildi. Davada DAES’in sözde Türkiye emiri Kasim Güler’in tanik olarak dinlenmesine karar verildi.

Ankara Tren Gari'na Bombali Saldiri Davasinda Kasim Güler Tanik Olarak Dinlenecek
Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesince görülen davada tutuklu sanik Erman Ekici, Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Ankara Tren Gari’nda meydana gelen bombali saldirida 103 kisi hayatin kaybetmisti. Ekinci ve diger firari 16 sanigin ‘anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs etme’, ‘kasten öldürme’, ‘nitelikli sekilde kasten öldürme’, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘silahli terör örgütüne üye olma’, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el degistirme’ suçlariyla yargilandigi davanin görülmesine devam edildi.

Davanin bugün görülen durusmasinda dinlenen tanik Ülkar Memedova, Ankara’daki bombali saldirinin gerçeklestigi tarihte DAES yöneticisi olan esi Mustafa Dokumaci’yla birlikte Suriye’de olduklarini söyleyerek, “Sanik Erman Ekici’yi tanimam. Esim Suriye’de PKK’ya karsi savasti ve yaralandi. Tel Abyad örgüt tarafindan ele geçirilince sehir degistirdik. Oradaki evimize Türkiye’den gelenler de oldu. Ama biz kadin-erkek farkli yerlerde kaldigimiz için kimi gelip gittigini görmedim. Daha sonra esim Idlib’de bir saldirida öldü. Esim olunca ben de teslim oldum ve suçsuzum” dedi.

‘Kasim Güler tanik olarak dinlenecek’

Tanigin beyanlarinin ardindan söz alan avukatlar davada yer alan 13 firari sanigin Içisleri Bakanligi’nda yer alan aranan-öldürülen listesindeki teröristlerden olup olmadigini ve bu isimlerin etkisiz hale getirildiyse bunun bilgisinin net bir sekilde dava dosyasina eklenmesi gerektigini talep etti. Ara kararini veren mahkeme, DAES sözde Türkiye emiri Kasim Güler ve DAES’ten dosyasi olan Gökhan Karademir’in tanik olarak dinlenmesine, Kasim Güler’in dosyasinda 10 Ekim Ankara Tren Gari patlamasi davasindaki saniklara ait bilgi varsa bu bilginin dava dosyasina eklenmesine ve sanik Erman Ekici’nin tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA