AK Parti'li Sürekli, Baskan Soyer Ile Bulustu

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, kentteki yatirimlari görüsmek ve sorunlarin çözümleri konusunu masaya yatirmak amaciyla Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan AK Parti’li Sürekli ile Baskan Soyer birer açiklama yaparak sorunlarin çözümü konusunda ilkesel anlamda anlastiklarini söyledi.

AK Parti'li Sürekli, Baskan Soyer Ile Bulustu
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’i ziyaret etti.

Izmir Büyüksehir Belediyesi baskanlik makaminda gerçeklesen görülmede kent gündemi ve Izmir yatirimlarina iliskin fikir alisverisinde bulunuldu. Görüsmenin öne çikan konularindan bir tanesi de yillardir kentin kanayan yarasi haline gelen ve adeta batakliga dönüsen “Basmane Çukuru” oldu.

Sorunlarin çözümü konusunda ilkesel olarak anlastiklarini söyleyen Baskan Soyer, “Müjde için erken ama bu kent için en önemli çiban basi diyebilecegimiz, en kronik hale gelmis sorunlarindan biri bu konuda uzun zamandir çalisma yapiyorduk ama sorun hala devam ediyor, kilit hala asilamadi ve kör dügüme dönmüs bir tablo var. Bütün hazirlik çalismalarinin ardindan çözülebilmesi için birlikte çalisacagimizi görüstük. Bundan da çok mutluyuz. Meseleyi arkadaslarimizla beraber masaya yatirdik ve ne yapilabilecegi konusunda istisarelerde bulunduk. Umutlu oldugumuzu söyleyebiliriz” dedi.

“Basmane Çukurunun çözülmesi konusunda ivedilikle her iki taraf olarak da hareket edeceklerini söyleyen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, “Izmir açisindan çok verimli ve faydali bir görüsme oldu. Ilkesel anlamda bütün Izmirliler gibi bizler de siyaset yapan kisiler olarak Basmane Çukurunun ivedilikle çözümünden yanayiz. Ilkesel anlamda bu sorunun çözülmesi konusunda mutabik kaldik. Teknik çalismalar var. Bu teknik çalismalari arkadaslarimizla birlikte yapacagiz. Buraya gelmeden önce son basbakanimiz Binali Yildirim ve Genel Baskan Yardimcimiz Hamza Dag ile beraber görüstük. Onlar da ilkesel olarak süratle bu isin çözülmesinden yanalar. Ama teknik çalismalari görmek istiyorlar. Teknik çalismalari beraber yapacagiz. Ankara’yla da görüserek yol haritamizi belirleyecegiz” diye konustu.



Mezarlik sorunu da masaya yatirildi

Açiklamalarin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan AK Parti’li Sürekli, “Mezarlik sorunu da Izmir’in ivedilikle çözülmesi gereken bir konusu. Bu konuda çalismalar vardi. Biz de Milli Emlak ile ilgili kisimda gerekli girisimleri yaparak bazi çözümler getirdik. Yetmedi. Daha ne yapilabilir konusunda mutabik kaldik. Mezarlik konusunu çözecegiz. Bizim bir talebimiz oldu. Baskanimiz bunu memnuniyetle karsiladi. Kentsel dönüsümde kooperatif modeline geçti Izmir Büyüksehir Belediyesi. Bizim bu konuda çekincelerimiz var. Bunlari baskanimiza ilettik. Baskanimiz da bu konuda teknik sunum yapilmasi için gerekli iradeyi gösterdi. Gelecek günlerde bu konuda sunum da yapilacak. Izmir’in sorunlarinin çözümleriyle ilgili her konuda mutabikiz. Izmir için her seyi yapmaya her iki taraf da hazir” diye konustu.

Kaynak: İHA