AIÇÜ'de 'Change The Story Erasmus+ Avrupa Birligi Programi' Düzenlendi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AIÇÜ) küresel isinma ve iklim krizinin etkilerini yok etmek için hayata geçirilmesi hedeflenen önlemlerin ele alindigi “Change The Story (Hikâyeni Degistir)” Erasmus+ Avrupa Birligi projesi yayginlastirma amaçli paylasim toplantisi yapildi.

AIÇÜ'de 'Change The Story Erasmus+ Avrupa Birligi Programi' Düzenlendi
AIÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Önder Simsek, Agri Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, Il Müdürleri, Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri, akademisyenler, idari personel, ögretmenler, ebeveynler ve ögrenciler katildi.

Programda konusan AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Dünya için önemli bir konu olan iklim krizi ile mücadele etmede bugünün büyükleri olan yöneticilerin gençlerin yarinlari insa etmesine yardimci olmasi gerektigini belirtti.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Gelecek nesillere nasil bir dünya birakmak istedigimiz sorusunu kendimize sormaliyiz. Küresel isinmanin etkilerini yok etmek için biz büyüklere ve özellikle de ebeveynlere büyük görevler düsmektedir. Gençler, gelecekte nasil bir dünyada yasamak istediklerine bugün karar vererek zaman kaybetmeden gelecegi insa edecek projeler hazirlamalidir. Bu dogrultuda Erasmus+ Avrupa Birligi projesinin sadece Agri’nin degil dünyanin projesi oldugunu ve küresel isinmaya çözüm üretme noktasinda önemli oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Prof. Dr. Karabulut “Üniversite olarak son 2 yilda kabul edilen proje sayisindaki artis, iyi yolda oldugumuzu göstermektedir. Ama henüz yeterli bir düzeye erisemedik. Agri’nin sahip oldugu dezavantajli sosyo-ekonomik durum dikkate alindiginda sehrimize yönelik güzel projelerin yapilmasinin gerekliligi kendini göstermektedir. Doga ile iç içe ve yesil bir kampüse sahip Üniversitemizde bu yapinin sürdürülebilirligi için yaptigimiz ve yapacagimiz tüm çalismalarla gençlerimizin huzurlu bir ortama sahip olmalarini saglamaktayiz. Bu duygularla Üniversitemiz adina Avrupa Birligi fonundan destek alarak proje yürüten Dr. Ögr. Üyesi birgül çakir yildirim ile Dr. Ögr. Üyesi Güliz Karaarslan Semiz hocalarimiza, Egitim Fakültesi Dekanligina ve gerçeklestirilen projeye verdikleri destekten dolayi Il Milli Egitim Müdürlügüne çok tesekkür ederim” diye konustu.

Iklim degisikligi ve dijital hikâye anlatimi hakkinda egitimin yer aldigi proje hakkinda bilgi veren Egitim Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Birgül Çakir Yildirim, Türkiye’den Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nin yani sira Ingiltere, Avusturya, Italya ve Macaristan’dan paydaslarin katkisi ile yürütülen çalismada üç Fen Bilimleri ögretmeni ve 60 ögrencinin yer aldigini söyledi.

Dr. Ögr. Üyesi Çakir, “Projeye katilan ögretmen ve ögrenciler, egitim sonrasi iklim degisikligi hakkinda farkindalik gelistirerek iklim degisikliginin çözümüne yönelik ilham verici, güçlü ve merak uyandirici 21 hikâye olusturdu” dedi.

Program, ögrencilerin hazirladigi dijital hikâyelerin gösterimi ve katilim belgesi takdimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA