Afrika Su Kuyusu Kampanyasina Mektuplu Destek

Yozgat’in Saraykent ilçesinde kaymakamlik öncülügünde Afrika’da su kuyusu açilmasina yönelik baslatilan kampanyaya Sorgunlu bir ev kadini yazdigi mektup ve mektuba ilistirdigi çeyrek altinla destek oldu.

Afrika Su Kuyusu Kampanyasina Mektuplu Destek
Saraykent Kaymakamligi tarafindan ilçede baslatilan ‘Afrika-Saraykent Kardeslik Kuyusu’ projesine çevre il ve ilçelerden de destek geliyor. Afrika’da temiz ve saglikli içme suyu sikintisi çeken insanlara yardimci olabilmek amaciyla yaklasik bir baslatilan kampanya 7’den 70’e birçok insan duyarsiz kalmiyor. Özellikle ilçe halkinin yogun ilgi gösterdigi kampanyaya kurumlar ve sivil toplum kuruluslari da destek veriyor. Bu gününe kadar 300 bin TL’nin toplandigi kampanyaya Sorgun ilçesinde bir ev kadini, yazdigi mektuba ilistirdigi çeyrek altin ile destek verdi. Sorgunlu ev kadini, yazdigi mektubu ve çeyrek altini Saraykent Kaymakami Ali Açikgöz’e teslim etti.

Afrika’da yasanan susuzluk ve suya bagli hastaliklara karsi ilçe halki da, çesitli yerlere asilan billboard ve afislerle bilinçlendirilmeye devam ediyor.

Bu tür projelerle Afrika’da yasayan sorunlarin daha genis kitleler tarafindan duyulacagina inandiklarini belirten Saraykent Kaymakami Ali Açikgöz, Sorgunlu ev kadininin duyarli davranisi nedeniyle duygulandigini söyledi.



Kaymakam Açikgöz, “Bu proje ile gayemiz, sadece bir veya birkaç su kuyusu açmak degil. Biz, bu tür projelerle Afrika’da yasananlarin daha genis kitleler tarafindan duyulacagina inaniyoruz. Bugün insanimizda bu konuda çok büyük bir duyarlilik olusmus vaziyette. Komsu ilçemiz olan Sorgun’dan bir ev haniminin yolladigi bu mektup ve mektubuna ilistirdigi çeyrek altin bunu ortaya koyuyor. Yine okullardaki ögrenci kardeslerimizin bayram harçliklarini dahi Afrika’ya yollamak istemeleri bu duyarliligin ne boyutta oldugunu gösteriyor. Insallah bu projeyle Saraykent’ten Afrika’ya bir kardeslik köprüsü, bir gönül köprüsü kurmak nasip olur. Bizler Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dünyadaki mazlum ve magdur milletler için nasil mücadele ettigini yakinen bilen idarecileriz. Zat-i devletlerinin Afrika konusundaki mücadelesine, bu tür kardeslik projeleriyle gücümüz ölçüsünde katki saglamayi arzu ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA