9 Yasindaki Davulcu Profesyonellere Tas Çikartiyor

Tunceli’de zurna çalan babasina asma davuluyla eslik eden 9 yasindaki Ali profesyonellere tas çikartiyor.

9 Yasindaki Davulcu Profesyonellere Tas Çikartiyor
Tatil için memleketleri Tunceli’ye gelen zurna egitmeni Ali Basik (48) ve oglu Ali Basik (9) firsat buldukça dogada davul zurna provalari yapiyor. Ovacik ilçesinde bagli Egripinar köyünde zurna çalan babasina asma davuluyla eslik eden minik Ali profesyonellere tas çikartti. Çocugunun henüz kundaktayken müzige merak sardigini belirten baba Ali Basik, "Ali müzikte çok iyi. Henüz kundaktayken müzik duygusunu sezmistim. Nota sesleri veriyordum, Ali bana gülerek tepki veriyordu. Tekrar istiyordum. Orada anladim çocukta bir müzik kulagi oldugunu. 2 yasindan beri davul çaliyor. Ara ara desteklerimin yani sara tamamen kendisi çaliyor" dedi.

Oglunun agirlikla asma davul çaldigini belirten baba Basik, "Evde çalisma odamda piyano, erbane, bendir, cura saz, gitar ve darbuka var. Ancak Ali agirlikla asma davul çaliyor" diye konustu.

Minik Ali de 2 yasindan beri davul çaldigini ifade ederek, "9 yasindayim. Egripinar köyüne geldim. 2 yasimda burada çalmistim 9 yasimda bir daha geldim. Davul çalmak çok heyecanli bir duygu. Çalarken çok mutlu oluyorum. Ileride bunu devam ettirmeyi düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA