Vali Elban Açiklamasi 'Yabancilarin Uyumu Noktasinda Gerekli Çalismalar Yapiliyor'

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Türkiye’nin medeniyet anlayisinin bir geregi olarak zor durumda kalan insanlara daima kucak açtigini söyledi.

Vali Elban Açiklamasi 'Yabancilarin Uyumu Noktasinda Gerekli Çalismalar Yapiliyor'
Adana’da yasayan yabancilarin ülkedeki hayata ve vatandaslarla karsilikli uyum içinde yasamalarina dair faaliyetlerin planlanip yürütüldügü bilgilendirme toplantisi, Vali Elban baskanliginda Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirildi.

Toplantida yabanci vatandaslarla alakali yapilacak çalismalar hakkinda istisarelerde bulunuldu, yabancilarla toplumun uyumunu artirmak için yapilacak faaliyetler ele alindi.

Toplantiya Il Emniyet Müdürü Dogan Inci, Il Jandarma Komutani Albay Taskin Keles, Il Göç Idaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Vali Elban toplantida yaptigi degerlendirmede, “Bugün misafir ettigimiz yabancilarla ilgili karsilasilan sikintilar neler ve bu konuda neler yapilabiliriz diye istisarelerde bulunmak üzere sizlerle bir araya geldik ve sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Vali Elban, Türkiye’nin medeniyet anlayisinin bir geregi olarak zor durumda kalan insanlara daima kucak açtigini belirtti.

Yabancilarin ülkemiz yasalarina ve toplumsal yasam kurallarina uyum noktasinda daha dikkatli olmalari açisindan gerekli tüm çalismalarin yapildigini ifade eden Vali Elban, Adana’da bulunan yabancilarin ekonomide ve toplumsal hayatta uyum süreçlerinin saglikli bir sekilde ilerleyebilmesi üzerinde hassasiyetle duruldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA