Ukrayna'dan Tahliye Edilen Ahiska Türklerinin Ikinci Kafilesi De Elazig'a Geldi

Rusya’nin savas açtigi Ukrayna’dan tahliye edilerek Elazig’a getirilen 180 Ahiska Türkü’nün ardindan bugün 117 kisiden olusan ikinci kafilede kente ulasti.

Ukrayna'dan Tahliye Edilen Ahiska Türklerinin Ikinci Kafilesi De Elazig'a Geldi
Ukrayna’da devam eden savasta mahsur kalan Ahiska Türklerinin güvenligini saglamak için tahliye islemleri devam ediyor. Bu çerçevede 180 Ahiska Türkü, dün gece saat 20.10’da Elazig’da getirilmisti. Devam eden tahliye islemleriyle birlikte 117 kisilik ikinci kafile Elazig Havalimanina inis yapti. Ahiska Türkleri, Elazig Havalimaninda Vali Ömer Toraman, Belediye Baskan Vekili Nazif Bilginoglu, Il Emniyet Müdürü Celal Sel, Il Jandarma Komutani Albay Ali Yildiz ve yetkililer tarafindan karsilandi. Uçaktan inen misafirler, gül ve Türk bayraklari ile karsilanmalarinin ardindan büyük bir mutluluk yasadi. Çocuklar ise kadin astsubay ve polislerin ilgi odagi oldu. Ahiska Türkleri, Valilik koordinesinde diger misafirler gibi Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine götürüldü.

Elazig’a yapilan tahliye de bugün ikinci uçaginda da havalimanina indigini belirten Vali Toraman, “Bu uçakla da 117 Ahiska Türkü soydasimiz Elazig’a gelmis oldu. Onlari karsilamis olduk. Islemlerini de bitirdikten sonra insallah konaklayacaklari yerlere naklini saglayacagiz. Imkanlar nispetinde tahliyeler devam edecektir. Bizde takibini yapacagiz. Tekrardan bütün soydaslarimiza Türkiye’ye memleketlerine hos geldiniz diyoruz. Bir müddettir korku ve zorluklar içerisinde yasiyorlardi. Cumhurbaskanimizin Ukrayna ve Rusya arasindaki gerginligin sona ermesi için yürütmüs oldugu çabalar ve gayretler umariz kisa sürede neticelenir. Bu bombardiman altinda savas altinda magdur ve zorda kalan soydaslarimizin ülkemize tahliyesinde de büyük çaba gösteren gayret harcayan disisleri bakanimiza, içisleri bakanimiza, Göç Idaresi Baskanligina ve AFAD Baskanligina tesekkür ederiz. Türkiye için güzel ve büyük bir basari. Bu tahliyeler kolay bir mesele degil onun için sükranlarimizi arz ediyoruz. Bizde burada gerekli hazirliklarimizi yaptik misafirlerimizi rahat ettirmek için her türlü tedbirimizi aldik” dedi.

Yolculugun çok iyi geçtigini belirten Ahiska Türkü vatandaslarindan Margize Abdulova, “Allah razi olsun. Burada oldugumuz için çok heyecanliyiz. Türk temsilcilerinden çok raziyiz. Allah herkesten razi olsun. Bizleri kurtararak buraya getirdiler” ifadelerini kullandi.

Öncelikle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür eden Ahiska Türkü Feride Abdulova, “Sag olsun var olsun. Bizi o savastan kurtararak buraya getirdi. Insallah bundan sonra vatan sahibi oluruz. Yolculugumuz da çok güzel geçti. Bize çok iyi davrandilar. Vatan topraklarina ayak bastigimiz için çok mutluyuz. Bizi burada umdugumuzdan da güzel karsiladilar. Hatta bir tanesi benim ilkokul arkadasimla karsilastim ve çok mutlu oldum. Vatanimiza ayak bastigimiz için çok mutluyuz insallah bundan sonra da öyle devam eder ve yüzümüz güler” diye konustu.

Kaynak: İHA