TUSAS'tan Büyük Hamle Açiklamasi ANKA Insansiz Hava Araci Kazakistan'da Da Üretilecek

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS), geçtigimiz yil ANKA Insansiz Hava Araci’nin ihracat anlasmasina imza attigi Kazakistan ile yeni bir is birligine imza atti. TUSAS ile Kazakistan Engineering sirketi arasinda imzalanan mutabakat zapti ile ANKA Insansiz Hava Araci, Kazakistan’da ortak olarak üretilecek. Üretimin yani sira bakim onarim süreçlerini de içeren teknoloji transferi konularinda is birligi gerçeklestirilecek.

TUSAS'tan Büyük Hamle Açiklamasi ANKA Insansiz Hava Araci Kazakistan'da Da Üretilecek
Kazakistan ile ihracat anlasmasi imzalanan ANKA Insansiz Hava Araci’nin Kazakistan’da üretilmesinin önü açildi. ANKA Insansiz Hava Araci‘nin Türkiye disindaki ilk üretim üssü haline gelecek Kazakistan’da bu alanda insan kaynagi yetistirilmesi ve Kazakistan‘in IHA üretim kabiliyetinin gelistirilmesine yönelik önemli bir adim atilmis oldu.

Imzalanan mutabakat zapti hakkinda açiklama yapan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “ANKA’miz için yeni bir üretim üssüne imza atmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yerli ve milli imkanlarla gelistirdigimiz ANKA’mizin yurt disinda bu düzeyde ragbet görmesi bizleri gururlandiriyor. Bölge cografyasinin savunma ve havacilik endüstrisine katki saglayacak olan bu anlasma sayesinde dost ve kardes ülke Kazakistan ile ticari ve dostluk baglarimizin daha da güçlenmesine katki saglayacagiz. Is birligimizin hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA