Sanayinin Efsanelerinden Naci Topçuoglu Anliyor

Gaziantep sanayisinin öncülerinden olan, kentin sanayilesme ve markalasma sürecine katkilarindan dolayi ’’Efsane Sanayici’’ olarak anilan merhum M. Naci Topçuoglu, vefatinin 14. yilinda dualarla aniliyor.

Sanayinin Efsanelerinden Naci Topçuoglu Anliyor
Gaziantep Sanayi Odasi’nin kuruculari arasinda yer alan ve 10 yil süreyle GSO Meclis Baskanligi görevini yürüten ve 14 yil önce 11 Mayis 2008 tarihinde geçirdigi kalp krizi sorasi yasamini yitiren Gaziantep’in efsane sanayicilerinden merhum M. Naci Topçuoglu’nun ebediyete intkalindem 14 yil geçmesine ragmen unutulmadi. Basta hali sektörü olmak üzere Gaziantep sanayisinin gelisimine önemli katkilar saglayan, Gaziantep’in sanayilesme ve markalasma sürecine katkilarindan dolayi “Efsane Sanayici” olarak anilan merhum M. Naci Topçuoglu’nun ölüm yil dönümünde KOVID-19 salgini dolayisiyla anma töreni düzenlenemeyecegi açiklanirken, ailesi, dostlari ve sevenleri tarafindan dualarla aniliyorç

Naci Topçuoglu’nun biraktigi izler

Gaziantep ve Türk sanayisinin efsane isimlerinden merhum M. Naci Topçuoglu 14 yil önce geçirdigi kalp krizi sonrasi vefat ederek ebediyete intikal etmisti. Gaziantep’i sanayi alaninda birçok önemli yatirimla bulusturarak, kentin inovasyon ve AR-GE alanlarindaki ilk uygulayicilari arasinda gösterilen merhum M. Naci Topçuoglu biraktigi manevi mirasi ile de genç is adami ve sanayiciler için halen önemli bir rehber olma özelligi tasiyor. Kurulusundan itibaren vefat edene kadar, Gülsan Holding ve Kasmir Hali’nin yönetim kurulu baskanligini yapmis olan M. Naci Topçuoglu, Gaziantep Sanayi Odasinin kurulusunda da aktif görev almis, kurucu üyeliginin yani sira 10 yil süreyle GSO Meclis Baskanligini basariyla yürütmüstü. Gaziantep’in ekonomi alaninda oldugu gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin zenginlesmesine de katki saglayan Topçuoglu, Gaziantepspor As Baskanligini da üstlenerek basariyla yapmisti.

Meslek Yükekokul, Türkiye’ye egitim modeli oldu

Merhum M. Naci Topçuoglu, sanayi kenti olan Gaziantep’te nitelikli ara eleman sikintisinin çok büyük oldugunu görmüs ve kalifiye eleman yetistirilmesi için kendi adini tasiyan bir meslek yüksekokulunun temelini dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan ile birlikte atmis, vefatinin ardindan Naci Topçuoglu Meslek Yüksek Okulu tamamlanarak açilisi dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan ve Topçuoglu ailesi tarafindan gerçeklestirilmisti.

Binlerce gencin umudu oldu

Türkiye’ye model olan Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoglu MYO binlerce ögrencinin egitim gördügü özellikle Gaziantep Sanayisi için büyük önem tasiyan Ayakkabi Tasarim Ve Üretimi Programi, Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanligi Programi, Dis Ticaret Programi, Gida Teknolojisi Programi, Halicilik Ve Kilimcilik Programi, Is Sagligi Ve Güvenligi Programi, Isletme Yönetimi Programi, Kimya Teknolojisi Programi, Kuruyemis Üretimi Ve Teknolojisi Programi, Lojistik Programi, Makine Teknolojisi Programi, Mimari Dekoratif Sanatlar Programi, Muhasebe Ve Vergi Uygulamalari Programi, Tekstil Ve Hali Makineleri Programi, Un Ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programi gibi birçok alanda egitim veren Türkiye’nin göz bebegi bir kurumdur. Merhum M. Naci Topçuoglu tarafindan tasarlanarak temelleri atilan ve açilisi 31 Mayis 2009 tarihinde Basbakan Recep Tayyip Erdogan tarafindan gerçeklestirilen Naci Topçuoglu Meslek Yüksek Okulu alaninda Türkiye’de bir ilki basarmis ve sanayicilerin en büyük sikintisi olan ara eleman ihtiyacinin karsilanmasini saglarken binlerce gencin meslek sahibi olmasini ön ayak olmustu.

Yasami boyunca nitelikli insan yetistirilmesinde egitimin önemini savunan ve egitim kurumlarinin gelistirilmesi yönünde birçok destek saglayan Topçuoglu, markalarin dogdugu kent olan Gaziantep’in bu unvanini almasinda önemli basarilar saglayan isimler arasinda da yer aliyor
Kaynak: İHA