Prof. Dr. Adnan Tönel'den Ögrencileri Tarihin Derinliklerine Götüren Uygulamali Dersler

Van YYÜ’nde Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Tönel, ‘Müzede Ögretim Modeli’ uygulamasiyla Urartu Müzesi’nde yaptigi derslerle ögrencilerini tarihin derinliklerine götürdü.

Prof. Dr. Adnan Tönel'den Ögrencileri Tarihin Derinliklerine Götüren Uygulamali Dersler
Tarihi Van Kalesi’nin yaninda bulunan Urartu Müzesi’nde gerçeklestirilen uygulamali dersler bes saat sürdü. Müzede ögrenme sürecinde ögrencilerin aktif katilimi ve etkilesimini öne alan metot, ögrenciler tarafindan ilginç bir interaktif süreç olarak deneyimlendi. Dersler; ögrencilerin mekânda kendilerine verilen ödev basliklariyla içerik ve hikâye olusturma süreçlerini belirlenen süreden sonra tamamlamalari, gözlemlerini görsel veya isitsel kayda alarak raporlamalariyla sona erdi.

Üniversitede vermekte oldugu; antropoloji, drama, sanat estetigi, tiyatro, dans tarihi derslerini ögrencileriyle bu kez ‘Müzede Ögretim Modeli’yle Van Urartu Müzesi’nde isleyen Prof. Dr. Adnan Tönel, “Urartu Kralligina baskentlik yapmis Tusba’da ve bu isimle anilan müze mekâninda ders yapiyor olmamiz, onlarin hayal kurmalarinda, islevsel dünyalarina heyecan katmasini ve gelecekleri için ufuk açici ve umut asilayici olmasini çok isterim” dedi.

Prof. Dr. Adnan Tönel, uygulamali alan derslerini müzelerde ve tarihi mekanlarda yaparak ögrencilerin yasamla entelektüel bag kurmalarina olanak tanindigini belirterek, “Bu türde kültürel mekanlar gençlerde; farkli sonuç, duygu ve fikirler uyandirir. Deger ve tutumlari etkiler. Kültürel kimlik, aile kimlikleri arasinda etkilesim dogurur, yükseltir ve düzenler. Mekân ve yapitlardaki hikayelerle empati kurmalarina neden olur, onlari yeni ilgi alanlarina tesvik eder ve merak uyandirir. Ögrencilerin derslerde algiladiklari somut bilginin ötesine geçmelerine yardimci olur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA