Polonya'nin Moskova Büyükelçiligine Boyali Saldiri

Rusya’nin baskenti Moskova’da bulunan Polonya Büyükelçiligine bir grup tarafindan kirmizi boyali saldiri düzenlendi.

Polonya'nin Moskova Büyükelçiligine Boyali Saldiri
Rusya’nin Polonya Büyükelçisi Sergey Andreyev, 9 Mayis’ta yapilan boyali saldirinin benzeri Rusya’nin baskenti Moskova’da bulunan Polonya Büyükelçiligine düzenlendi.

Bir grup, ellerindeki kirmizi boyayi Polonya Büyükelçiliginin duvarina firlatti. Saldirinin Büyükelçi Andreyev’a yapilan saldiriya tepki olarak düzenlendigi düsünülüyor.

Rusya, Polonya’dan resmi özür talep etmisti

Büyükelçi Andreyev’a yapilan saldirinin ardindan Rusya Disisleri Bakanligi, Polonya’nin Rusya Büyükelçisini Krzysztof Krajewski’yi Bakanliga çagirmis ve resmi özür talep etmisti.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Rusya, olayla ilgili olarak Polonya yönetiminden resmi bir özür bekliyor ve Rus Büyükelçisi ile Polonya’daki Rus kurumlarinin tüm çalisanlarinin güvenliginin saglanmasini talep ediyor. Varsova’nin taleplerimize verecegi tepkiye bagli olarak daha ileri adimlar hakkinda bir karar verilecek" denilmisti.

Rus büyükelçiye saldiri

Andreyev, Varsova’da Ikinci Dünya Savasi’nda yasamini yitiren Sovyetler Birligi askerleri için yaptirilan anita çelenk koydugu sirada bir grup "Fasistler" diye bagirarak, Rusya’yi ve Andreyev’i protesto etmeye baslamis, grup yanlarinda getirdikleri kirmizi boyayi büyükelçinin yüzüne firlatmisti.
Kaynak: İHA